Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šok na Beira-Riju: Olimpija iskoristila Interovo penal prokletstvo za prolaz u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 04:49

Brazilski velikan nije dao paragvajskom gol iz igre 180 minuta iako ga je pre manje od tri meseca tukao sa 6:1

Dve utakmice, 180 minuta borbe i nemoć Internasionala da za to vreme spakuje bar jednu loptu u mrežu paragvajske Olimpije i izbegne odluku o četvrtfinaliski kroz penal seriju. Pre utakmice brazilski velikan je važio za velikog favorita, ali ponovo su mu okolnosti u kojima sa bele tačke mora da rešava sudbinu u Libertadoresu vezale noge. Nikada u eltinom takmičenju Inter nije prošao na penale, a kletva nije srušena ni večeras - 0:0 (4:5 posle penala).

Inter je ušao u penal seriju sa ogromnim teretom na leđima, znajući da je kroz istoriju u dva navrata sa bele tačke tražio prolaz dalje i da je u oba navrata zaustavljen - 1989. godine baš na Beiri Rio i baš protiv Olimpije. Penal prokletsvo Kolorada nastavilo je da živi.

Izabrane vesti

Do 34. minuta utakmice velikan iz Porto Alegrea nije u gol uspeo da pretvori četiri vrlo zrele šanse, a kako je na snagu stupilo drugi deo utakmice, a vreme odmicalo izabranici Dijega Agirea postajali su sve nervozniji. Pre nepuna tri meseca u grupnoj fazi Libertadoresa istom rivalu su zatrpali mrežu sa šest pogodaka i to dovoljno govori o psihološkoj barijeri koja im je i večeras bila u mislima.

Nisu uspevali da savladaju Alfreda Agilara iz igre, a kada su u 69. minutu dobili najbolju šansu da to učine, i nju su propustili. Edenilson nije uspeo da realizuje jedanesterac.

Koliko hrabrosti je potrebno da nakon promašenog penala dvadesetak minuta pre kraja kažete treneru da će te izvoditi prvi jedanaesterac. To je učio Edenilson i nije pogrešio kao ni Bošila, Mojses i Maurisio posle njega. Na drugoj strani u nizu su pogađali Silva, Pita, Oheda i Ortiz. A onda je pritisak pete, u ovom slučaju odlučujuće serije bio nesnosan za Galjarada. On je promašio čitav gol, a Gonzales to iskoristio da odvede Olimpiju u četvrtfinale, na noge Flamengu.

Osvajao je Internasional Libertadores 2006. i 2010. godine, ali moraće još da čeka na treći trofej. Ali sa igrama koje je Fabrika asova sa Beire Rio prikazivala u minula dva meseca, trenutno i nije na nivou najboljih osam Zelenog kontinenta.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Atletiko Mineiro - Boka Juniors 0:0, penalima 3:1 /prvi meč 0:0/

Rasing - Sao Paulo 1:3 (0:1) /prvi meč 1:1/

/Rigoni 44, 57, Markinjos 48/

Četvrtak

Barselona - Velez 3:1 (1:0) /prvi meč: 0:1/

/Presijado 24, Kortez 69, Perlaza 80 - Lusero 48/

Palmeiras - Universidad Katolika 1:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Roka 36/

Argentinos Juniors - River Plejt 0:2 (0:1) /prvi meč 1:1/

/Romero 35, 54/

Flamengo - Defensa i Hustisija 4:1 (1:1) /prvi meč 1:0/

/Kajo 9, De Araskaeta 66, Vitinjo 83, 90+4 - Lojaza 41/

Petak

Internasional - Olimpija Asunsion 0:0 /prvi meč: 0:0/ (4:5 posle penala)

4. avgust

00.15: Fluminense - Sero Portenjo /prvi meč 2:0/


tagovi

InternasionalOlimpija AsunsionKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara