Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 22. 7. 2021.

| Društvo

Humanitarni bazar u centru Niša za pomoć trogodišnjoj Nikolini

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
budi human
1047 na 3030; foto: Budi human

Trogodišnjoj Nikolini Stojanović iz Niša dijagnostifikovana je cerebralna paraliza, a novac joj je potreban za operacije, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj. U centru Niša u subotu, 24. jula, održaće se i humanitarni bazar kako bi se sakupio neophodni novac za pomoć devojčici.

Od 10:30 do 15 sati kod "Banke dobročinstva" u Obrenovićevoj ulici održače se humanitarni bazar, a akciji će se pridružiti i animatori u kostimima Mikija i Mini Maus pa roditelji mogu da povedu decu i da se fotografisanjem sa animatorima dodatno sakupi novac.

Nikolina je rođena u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju ostala je bez kiseonika, zatim je provela 10 dana na aparatima za veštačko disanje.

Nedostatak kiseonika u mozgu je ostavio posledice po Nikolinino zdravlje. Dijagnostikovana joj je dijagnoza cerebralna paraliza. Nikolina ne sedi, ne hoda. U stanju je da izgovori neke reči, ali ne sklapa rečenice. Mentalno je očuvana. Sve razume i izvršava naloge. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku - navode iz Fondacije "Budi human".

Nikolina je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica, a novac joj je potreban za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Građani mogu da pomognu i preko Fondacije “Budi human” i da pošalju poruku 1047 na 3030. Svi koji su u mogućnosti mogu da pomognu slanjem SMS poruke 1047 na 3030, uplatom na dinarski račun 160-6000001038043-08 ili uplatom na devizni račun 160600000103824484.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    23:23 // 22. 7. 2021.

    Ajmo ljudi svi, makar po jedan sms da pomognemo ovoj maloj princezi ! Ajmo bre svi zajedno !!!

    • Tijana

      15:27 // 23. 7. 2021.

      Hvala puno♥️

  • Jonca

    10:50 // 22. 7. 2021.

    Da li je o ovome bilo pomena na onom skupu sekte u hali cair od pre neki dan,umesto sendvica mogao se darivati neki dinar ZA NASU DECU

  • M

    09:39 // 22. 7. 2021.

    Šapićeva fondacija... ko shvati, sve ce mu biti jasno.

    • Tijana

      10:30 // 22. 7. 2021.

      Izvini a sta treba da se shvati? Ovo je moje dete!Sram da te bude!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: