Novi film koji je šokirao svet; za BBC-jevog kritičara je ovo košmar VIDEO

FrancuskiI horor-triler "Titane" Bi-Bi-Si je proglasio najšokantnijim filmom 2021. godine.

Kultura

Izvor: index hr

Utorak, 20.07.2021.

19:23

Novi film koji je šokirao svet; za BBC-jevog kritičara je ovo košmar VIDEO
Foto:Profimedia

Rediteljka Džulia Dukournau za ovaj film je osvojila Zlatnu palmu na 74. Filmskom festivalu u Kanu, čime je postala tek druga žena u istoriji festivala koja je dobila ovo prestižno priznanje.

Naslov filma je francuska reč za titana koji je centralni motiv filma, a njegova radnja prati devojčicu Aleksiju, koja je u mladosti preživela tešku saobraćajnu nezgodu nakon koje joj je u glavu ugrađena titanijumska pločica.

Aleksija, nakon nesreće, ne poseduje uobičajeni strah od automobila, već upravo suprotno, oseća neobičnu privlačnost prema njima.

Ova specifična osobina će se s vremenom pretvoriti u romantičnu privrženost, koja će je dovesti do seksualnog čina sa automobilom.

Nakon ovoga, kako je prikazano u fimu, zatrudneće, a dete će biti hibridna vrsta između automobila i ljudskog bića.

Novi Almodovarov film premijerno u Veneciji

. Bi-Bi-Sijev kritičar Nikolas Barber nazvao ga je "košmarnom, ali komičnom mešavinom seksa, nasilja, jezivog osvetljenja i veoma glasne muzike".

"Titane" trenutno na stranici "Rotten Tomatoes" ima impresivnu ocenu od 95 odsto, te je dobio pohvale brojnih kritičara.

Ukinuta serija "Cursed"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: