OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU VEĆ IMAJU SVOJU HEROINU Pobedila je LEUKEMIJU, kada je izborila normu ZAPLAKALA, a sada naciljala MEDALJU
Foto: Profimedia

TOKIO 2020

OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU VEĆ IMAJU SVOJU HEROINU Pobedila je LEUKEMIJU, kada je izborila normu ZAPLAKALA, a sada naciljala MEDALJU

Tokyo 2020 -

Japanska plivačica Rikako Ike postala je heroina Olimpijskih igara u Tokiju daleko pre početka ove planetarne smotre.

Ova Japanka uspela je da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju, dve godine nakon što joj je dijagnostikovana leukemija!

"Ovo uopšte nisam očekivala, imala sam mnogo manje samopouzdanja nego pre pet godina" rekla je 20-godišnja Ikee posle državnog prvenstva na kojem je izborila normu za planetarno takmičenje.

Rikako Ike
foto: Profimedia

Plivala u štafeti, 4×100 i završila je u vremenu 57.77 sekundi. Kada je stigla do cilja, čvrsto je stegla pesnicu, zagrlila rivalke i rasplakala se.

Njene suze obišle su ceo svet. Nema sumnje da su mnogi bili dirnuti borbom za život kroz koju je ova mlada plivačica prošla, a na kraju izašla kao pobednik.

Njoj je prethodno bio cilj da se plasira na Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu, ali očigledno je nadmašila samu sebe.

U pojedinačnoj konkurenicji nije želela da se takmiči jer je, kako sama kaže, njeno telo još uvek u oporavku od teške bolesti.

"Jedva bih se plasirala u polufinale u najboljem slučaju, a u finale - nema šanse", rekla je Ike i dodala:

Rikako Ike
foto: Profimedia

"Olimpijske igre bez medalje su besmislene", najavila je hrabra Japanka borbu za jedno od odličja na "domaćem terenu".

"Iskoristiću svako iskustvo kao odskočnu dasku da postanem taj dominantan plivač koji nikada ne gubi", piručila je Rikako Ike.

(Kurir sport/Kjodo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track