Život

Ponedeljak, 19.07.2021.

20:42

NHL-ov igrač priznao da je gej: "Konačno mogu da pokažem pravog sebe"

Mladi hokejaš Našvil Predatorsa Luk Prokop (19), prvi je igrač s ugovorom u NHL-u koji je javno priznao da je homoseksualac.

Izvor: Jutarnji list

NHL-ov igrač priznao da je gej:
Foto:Profimedia

"Ponosan sam što mogu svima javno da kažem da sam homoseksualac," napisao je na društvenim mrežama.

Prokop je u decembru prošle godine potpisao trogodišnji ugovor s Našvil Predatorsima nakon što je izabran u trećoj rundi NHL drafta.

"Napokon ću da udahnem i izdahnem, jer mogu da pokažem svetu pravog sebe", rekao je u intervjuu za ESPN.

Odluku da kaže svetu ko je, kako kaže mladi igrač, doneo je još u aprilu, a telefosnkim pozivom je obavestio Predatorse i generalnog menadžera Dejvida Poilea.

"Prokop je izuzetno hrabar mladi čovek. Ponosan sam što je to učinio. Ovo je velika priča i nadamo se da pomaže i ohrabruje druge u sličnim situacijama", kazao je Poile za "The Athletic".

NHL-ov poverenik Geri Betmen rekao je da se liga obvezala da "učini sve što je moguće kako bi osigurala Prokopovu sigurnost", dodajući da će liga, isto tako, pružiti podršku bilo kojem sadašnjem ili budućem igraču koji razmišlja o ovome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: