Automobili

Utorak, 06.07.2021.

13:18

Kia Sportage – novi detalji FOTO/VIDEO

Posle prvih fotografija nove generacije, korejski proizvođač objavio je i tehničke detalje.

Izvor: B92

Kia Sportage – novi detalji FOTO/VIDEO
Foto: Kia promo

Kia je održala online premijeru nove generacije svog popularnog kompaktnog SUV-a, koji će biti dostupan u verzijama sa benzinskim i dizel motorima, kao i u hibridnim i plug-in hibridnim opcijama.

Kao što smo videli na prvim fotografijama objavljenim polovinom juna, Kia je drastično promenila dizajn spoljašnjosti modela Sportage.

Osim regularne varijante na nekim tržištima biće ponuđena i verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem (prikazana na fotografijama). Ipak, ovaj duži model neće biti na raspolaganju kupcima u Evropi.
Foto: Kia promo
Kada je reč o motorizaciji, Kia Sportage će se prodavati sa 1.6 T-GDI turbo-benzincem koji proizvodi 180 KS i 265 Nm.

Ovaj motor standardno je dostupan u kombinaciji sa 6-brzinskim manuelnim menjačem, dok je 7-stepeni menjač sa duplim kvačilom u ponudi kao opcija.

Dizelaš je 2.0-litarski sa 186 KS i 417 Nm i isporučivaće se isključivo u paru sa 8-stepenim automatikom. Kia je saopštila da su za evropsko tržište u planu i druge verzije sa benzinskim i dizel agregatima, ali detalji za sada nisu poznati.

Osim toga, Sportage 5. generacije biće dostupan i sa hibridnim i plug-in hibridnim pogonom. Podaci o ovim verzijama biće otkriveni uoči početka prodaje SUV-a.

Ipak, očekuje se da će hibridi imati slične ako ne i iste pogonske konfiguracije kao najnoviji Hyundai Tucson.
Foto: Kia promo
Podsećamo, klasičan hibrid u modelu Hyundai Tucson zasnovan je na 1.6 T-GDI benzincu kome pomaže elektromotor od 60 KS (44,2 kW), dok je litijum-jonska baterija kapaciteta 1,49 kWh.

Menjač je automatski sa 6 stepeni prenosa. Ukupna snaga hibridnog sistema je 230 KS, a maksimalni obrtni moment 350 Nm.

Kupci mogu da biraju između opcije sa prednjim pogonom i pogonom na sve točkove.
Foto: Kia promo
Novi Kia Sportage pojaviće se u prodajnim salonima kasnije ove godine, kada će biti obelodanjeni i svi podaci o verziji za Evropu.
Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: