Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 04.07.2021.

12:00

Državno finale Sportskih igara mladih na Zlatiboru

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih (SIM) Srbije održaće se na Zlatiboru od 5. do 9. jula.

Izvor: B92

Autor:B92

Državno finale Sportskih igara mladih na Zlatiboru
Foto: SIM Srbija

Školarci će se takmičiti u basketu 3x3, turniru Lino izmedju dve vatre, odbojci, atletici, rukometu, tenisu, stonom tenisu, malom fudbalu i šahu.

Biće to još jedna prilika za talentovane dečake i devojčice iz cele Srbije da se druže, sklapaju nova prijateljstva, a svakom od njih obezbedjena je besplatna vožnja gondolom i poseta Dino parku, kao poklon ovih preduzeća.

U skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa takmičenja na Zlatiboru održacbe se po grupama i trajaće pet dana.

Učesnici će biti smešteni u Ustanovi studentskih odmarališta "Ratko Mitrović“.

"Jedva čekamo da počnu takmičenja. Želimo da pobedimo, ali moram da istaknem da rezultat nije u prvom planu, jer pre svega ove Igre služe da upoznate nove prijatelje i da se lepo provedete. Ipak, motiv je sigurno plasman na regionalno finale u Splitu. Tamo će najbolje čekati plaže i more, ali i takmičenja", istakla je Mina Đurđević, košarkašica Crvene zvezde, čija ekipa je pobedila na turniru Igara u Beogradu.

Posle Zlatibora, ostaju još dva državna finala u malom fudbalu i odbojci na pesku.

Završnica Coca-Cola kupa u malom fudbalu, tradicionalno najatraktivnija na Igrama, održaće se 10. jula u Šapcu, uz veliku podršku Grada, kao svojevrsna uvertira za finale Evropskog prvenstva u fudbalu, koje je na programu dan kasnije na čuvenom londonskom Vembliju.

Na kraju, 12. jula, u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa lokalnim Sportskim savezom, na programu je završnica u odbojci na pesku.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve