Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

VIMBLDON: Šta mogu da urade Lajović, Đere, Krajinović i Nina Stojanović? Federer već na startu ima "minu"

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.06.21. | 09:11

Drugog dana grend slema u Londonu na teren izlaze trojica srpskih tenisera i jedina naša predstavnica u ženskoj konkurenciji. Švajcarac protiv Manarina, Kirjos na Francuza Ambera

Sve oči srpske javnosti uperene su u Novaka Đokovića i njegov pohod na 20. grend slem. Naš as je prvi favorit za krunu na Vimbldonu, najvećem turniru na svetu. Na londonsku travu danas izlaze i preostala četiri srpska prestavnika na najvećem tuniru na svetu, trojica u muškoj konkurenciji i Nina Stojanović kao jedina Srpkinja na trećem grend slemu sezone.

Dušan Lajović izlazi prvi na teren (12.05), a rival će mu biti iskusni Francuz Žil Simon, trenutno tek 97. na ATP listi. Naš teniser je na 42. poziciji. Simon je u očajnoj formi, stigao je u London sa devet uzastopnih poraza. Igrao je ove godine tri meča na travi, na turnirima u Majorki, Haleu i Štutgartu, ali je osvojio samo set i to protiv Basilašvilija.

Izabrane vesti

Lajović je protiv 37-godišnjeg veterana odigrao dosad samo jedan meč, i to pre četiri godine u austrijskom Kicbuhelu i slavio sa 2:0 (6:4, 6:4) za sat i 35 minuta igre.

12.05: (1,55) Simon - Lajović (2,29)

Rival Filipu Krajinoviću u poslepodnevnom terminu (ne pre 15.00) je Australijanac Aleks Bolt, 149. teniser na ATP listi. Forma našeg igrača u 2021. godni nije zadovoljavajuća. U London je stigao posle četiri poraza na pet poslednjih mečeva. Bolt je osvojio titulu u Notingemu pobedom nad Majžakom pre devet dana. Odgovara mu tvrda podloga.

15.00: (1,55) Bolt - Krajinović (2,29)

Laslo Đere igra na startu Vimbldona protiv Urugvajca Pabla Kuevasa (13.30). Momak iz Sente je dobio Urugvajaca pre tri godine na turniru u hrvatskom Umagu.

13.20: (1,50) Kuevas - Đere (2,41)

Jedina srpska teniseraka u glavnom delu žreba Nina Stojanović imaće tak zadatak protiv Nemice Anđelik Kerber, trenutno 28. teniserke na svetu. Nemica je proteklog vikenda osvojila krunu na turniru u Bad Homburgu. Naša teniserka, 86. igračica na svetu, poražena je na prethodna dva meča od Potapove i Konte na turnirima u Birmingemu i Notingemu.

16.00: (1,22) Kerber - Stojanović (3,80)

Rodžer Federer ima dosta problema ove sezone s povredama. Švajcarac je tek na osmom mestu ATP liste. Odustao je od Rolan Garosa, a na startu Vimbldona je rival je Francuz Adrijan Manarina. Švajcarac je dobio svih šest međusobnih mečeva, sa samo jednim izgubljenim setom. Federeru je Vimbldon omiljeni turnir, ali je pitanje je u kakvoj je formi, pa bi 41. reket sveta mogao do senzacije.

15.50: (1,12) Federer - Manarino (5,30)

Jedan od najzanimljivih parova prvog gola je duel nestašnog dečka svetskog tenisa Nika Kirjosa i Iga Ambera. Francuz je 25. mestu, Australijanac tek na 60. mestu, ali nikad se ne zna na koju nogu će da ustane prgavi Ozi. U dva dosadašnja odmeravanja snaga rezultat je izjednačen. Početkom godine, Kirjos je dobio Ambera u drugom kolu Australijan openu posle pet setova. Meč u Melburnu je trajao tri i po sata.

14.00: (1,45) Amber - Kirjos (2,55)

POGLEDAJTE SVE PAROVE I KVOTE PRVOG KOLA VIMBLDONA U MUŠKOJ KONKURENCIJI

POGLEDAJTE SVE PAROVE I KVOTE PRVOG KOLA VIMBLDONA U ŽENSKOJ KONKURENCIJI



tagovi

VimbldonATPatp VimbldonDušan LajovićFilip KrajinovićLaslo ĐereNina StojanovićRodžer FedererNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara