Otvorena nova fabrika u Srbiji, jedna od pet takvih u svetu FOTO

Ministarka privrede Anđelka Atanasković prisustvovala je otvaranju nove Trajalove fabrike "Obilićevo" u Kruševcu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2021.

15:26

Otvorena nova fabrika u Srbiji, jedna od pet takvih u svetu FOTO
Foto: Ministarstvo privrede

Tom prilikom poručila je da će resor kojim rukovodi svakog dana raditi na tome da nove fabrike niču širom Srbije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas, na Vidovdan, u Kruševcu otvaramo još jednu fabriku. Značaj ovog događaja je veliki, za našu privredu, za naše građane. Otvaranje fabrike znači i otvaranje novih radnih mesta, a samim tim i bolji životni standard za naše građane“, rekla je ona, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema njenim rečima, predsednik Aleksandar Vučić i cela Vlada rade na privlačenju investitora i otvaranju fabrika širom Srbije, odnosno na tome da ljudi imaju posla, da budu obezbeđeni i da naša deca ostanu u svojoj zemlji.

"Obećali smo da ćemo otvarati fabrike, da ćemo obezbediti nova radna mesta. Dosta se investira u puteve, bolnice, sve kapitalne investicije... Građani su se uverili da ova Vlada obećanja ispunjava. Hoćemo da zadržimo našu decu, da rade i stvaraju porodice u svojim mestima. Želimo da obezbedimo još bolji životni standard. Nastavićemo da radimo na ostvarenju tog cilja", poručila je ministarka Atanasković i dodala da Srbija ide krupnim koracima napred.

"Ne smem još da najavim, ali biće to jedna velika vest" VIDEO/FOTO

Ministarka je istakla i da bez novih tehnologija nema života.

"Ova fabrika je prva u celom regionu, možda čak posle Francuske i u Evropi, tako da ima velikih izgleda da uz našu podršku radi najbolje, da ima ogromne ugovore i da to bude spas za Kruševac i Trajal uopšte", rekla je ministarka Atanasković.

Generalni direktor Trajala Miloš Nenezić saglasan je s tim da je novootvorena fabrika jedinstvena u ovom delu Evrope i da je jedna od pet fabrika u svetu sa najnovijim tehnologijama.
Foto: Ministarstvo privrede
"Otvarili smo fabriku sa novim razvojnim tehnologijama što je cilj kome teži svaki privredni subjekt, svaki privrednik jer ako stojite u mestu sa starim tehnologijama ne samo da stojite već polako odumirate", rekao je Nenezić.

On je istakao da je otvaranje fabrike velika stvar ne samo za Trajal i Kruševac, već i za srpsku odbrambenu industriju.

Srpski brend gradi fabriku u Rusiji: Otkrivamo detalje

"Sa ovom fabrikom obezbeđujemo budućnost Trajalu. Učinićemo sve da budemo još bolji, čak bolji i od godine koja je za nama, a koja je najbolja po ukupnim prihodima u istoriji kompanije", zaključio je Nenezić.

On se zahvalio predsedniku Vučiću i direktoru BIA i bivšem gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću na podršci jer bez njih, kako je istakao, danas ne bi otvarali fabriku, već Trajal ne bi ni postojao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: