Najnovije vesti
Vesti Društvo
"Najstrožije kazniti nasilje, posebno prema ženama" Siniša Mali osudio zlostavljanje u Petnici

"Najstrožije kazniti nasilje, posebno prema ženama" Siniša Mali osudio zlostavljanje u Petnici

Ministar finansija Siniša Mali večeras je, komentarišući optužbe za seksualno zlostavljanje u istraživačkoj stanici "Petnica", osudio bilo kakvo nasilje, a posebno prema ženama i poručio da očekuje da će svi koji su bili uključeni u ovaj slučaj biti najstrožije kažnjeni.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
sinisa mali intervju 08 foto RAS Vesna Lalic Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
sinisa mali intervju 08 foto RAS Vesna Lalic

Mali je, u emisiji Hit tvit, naglasio da želi da Petnica izađe iz svega toga, napominjući da je u pitanju simbol naučnog rada i velikog broja istraživača koji su prošli kroz ovu ustanovu.

- Ovo je, po meni, odgovornost pojedinaca i ja bih to tako gledao, da vidimo ko su ti pojedinci koji su ovo uradili i da budu najstrožije kažnjeni. Vidite da se u ovo vreme priča o tim stvarima i te devojke imaju hrabrosti da kažu šta im se desilo, nisam siguran da se to dešavalo u prošlosti. To je važno, jer postoji veći osećaj sigurnosti i poverenja u sistem - rekao je Mali.

Pročitajte još

On je podsetio i na incident na Adi Ciganliji, gde je mladić šutirao svoju devojku i istakao da je policija odmah reagovala i uhapsila tog muškarca.

Povodom incidenta u Predsedništvu Srbije, do kojeg je došlo kada su u zgradu ušli lider Narodne stranke Vuk Jeremić i njegovi saradnici Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić radi fizičkog obračuna sa predsednikom Srbije, Mali je rekao da te pretnje i uvrede govore o njima i ocenio da će građani Srbije to prepoznati na izborima.

"Šta je politika ovde?", upitao je Mali.

On je predsedniku Vučiću poručio da "idemo putem koji smo krenuli".

- Jasna je vizija, jasna je strategija i on (Vučić) bi ponovo sišao njima (iz NS), ali ja ga molim da ne razmišlja o tome, nego da razmišlja i o novim auto-putevima i fabrikama- poručio je Mali.