3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Igokea/Nenad Vuruna

PAPREN PROMAŠAJ: Objavljeni detalji famoznog ugovora Parahovskog sa Partizanom, crno-beli morali da izdvoje veliki novac!

Objavljeno: 27.06.21 u 10:50

Beloruski internacionalac Artsjom Parahovski je stigao u Partizan kao veliko pojačanje, a otišao kao jedan od najvećih promašaja.

Ali tu nije kraj problemima, jer je iskusni centar imao veoma bogat ugovor, što pokazuju dokumenta koja je objavila FIBA, odnosno košarkaški tribunal (BAT), koji je rešavao spor beogradskog kluba i košarkaša.

Parahovski je u Partizan stigao u leto 2019. godine na zahtev tadašnjeg trener Andree Trinkijerija, međutim, on je klub napustio nakon samo tri meseca, tokom kojih je odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima.

Još tada se govorilo da ima jedan od najvećih ugovora u klubu ikad, a početkom marta ove godine ‘parni valjak’ je izmirio sva dugovanja prema njemu, a FIBA je nakon okončanja postupka objavila dokument o detaljima ugovora. Iz istog se vidi da je Parahovski je s Partizanom imao potpisan ugovor na dve godine vredan ukupno 1.125.000 dolara neto.

Prva godina (2019/20) trebalo je da donese Parahovskom platu od 575.000 dolara neto, odnosno 57.500 dolara mesečno za narednih deset meseci. Druga godina saradnje donosila je neznatno niža primanja od 550.000 dolara iliti 55.000 dolara mesečno.

U ugovor je bila uključena klauzula po kojoj bi crno-beli mogli da otkupe drugu godinu ugovora do 1. jula 2020. godine za 50 hiljada dolara. Parahovski je od Partizana dobio prve dve plate vredne po 57.500 dolara, treća je trebalo da bude isplaćena 15. novembra 2019. godine. Poštoo nije bilo dogovora dve strane, aktiviran je BAT, a Parahovski je tražio da mu se isplati cela godina ugovora, što nije dobio, već samo obeštećenja u vidu dve rate po 24.090 eura.

Uz to crno-belima moraju da plate troškove suđenja za dve agencije, 11.000 evra, kao i porez od 2.390 evra.

0
0

3 Komentara

  1. Evo ko plaća astronomske transfere, a nije u milosti države??? Veliki foliranti u svim sportovima , uvezen iz Hr. da bude projekat JNA i protivteža narodnom, Srpskom klubu , najvoljenijem i najomiljenijem !!! Bili i ostali jugoslaveni, koji koriste Srbiju i njenu toleranciju za strance !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter