Mitsubishi ne planira novi Evo

Kada je Mitsubishi u maju najavio oživljavanje brenda Ralliart, pojavila se i slaba iskra nade za još jedan preporod - Lancer Evolution.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 26.06.2021.

17:00

Mitsubishi ne planira novi Evo

Iako se povratak Ralliarta uglavnom odnosi na razvoj originalne dodatne opreme i kozmetičkih paketa za njegove modele, izvršni direktor MMC-a Takao Kato napomenuo je da japanska marka takođe razmatra učešće u auto-moto sportu. Međutim, japanski Response piše da se novi Lancer Evolution neće desiti - ili bar još uvek nije u planu.

To je nagovestio i sam Kato, koji je rekao da on to želi da uradi, ali da kompanija prvo mora da stane na noge. Prema njegovim rečima "kompanija još uvek nije dovoljno jaka".

Pored toga, MMC akcionari u stvari žele povratak Lancer Evolution, navodi se u izveštaju. Pomalo iznenađujuće, s obzirom na to da je akcionarima obično stalo do profita, a ne do imidža kompanije.

Podrazumeva se da elektrifikacija - i njen skupi razvoj - igra ogromnu ulogu u odluci Mitsubishija da ne da prioritet povratku Lancera Evolution. Mitsubishi je takođe relativno jak u pogledu hibridnih vozila i off-road vozila, a Kato želi da iskoristi tu prednost da kompaniju vrati na noge.

Treba napomenuti da se Mitsubishi muči kao kompanija i da sada prilagođava svoju liniju kao deo alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi i usmeriće svoje napore na ASEAN region. Pa opet, nikad ne reci nikad. Možda će nam trebati malo više strpljenja pre nego što ugledamo povratak imena Evo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: