Izvor: B92

Pandemija koronavirusa je turizmu nanela veliku štetu. Međugorje - turistička destinacija koja je nekada privlačila milione ljudi, danas je prazno.

Nekad malo i nepoznato selo u Hercegovini postalo je popularno nakon navodnog ukazanja Gospe pre 40 godina, pa je zbog ovoga bilo turističko odredište mnogih posetilaca.

Pre pandemije koronavirusa preko milion turista iz celog sveta je posećivalo ovo mesto, a danas se svi oni mogu prebrojati na prstima.

U centru Međugorja već mesecima vlada pustoš. Turista i hodočasnika gotovo i da nema, a ugostitelji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Predsednik Udruženja turizma i hotelijerstva iz Međugorja Davor Ljubić ističe da su se ugostitelji okrenuli vlastitom džepu, pa je većina njih otišla u inostranstvo, kako bi zaradila svoju platu.

Oporavak turizma u ovom mestu je proces koji će trajati godinu dana, a većina ugostitelja nestrpljivo očekuje kraj pandemije i povratak gostiju iz sveta i regiona.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.