25. jun  2021. 18.02  | Izvor: Tanjug,TV Prva

Brnabić: Deo opozicije grupisan oko Jeremića i Đilasa pokazuje ogromnu agresivnost

BEOGRAD -

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je kao ozbiljan incident današnji dolazak predstavnika Narodne stranke na čelu sa Vukom Jeremićem na radno mesto Aleksandra Vučića u nameri, kako je rekla, da ga linčuju, jer sigurno nisu došli sa njim da razgovaraju.

Brnabić je rekla da se najpre nasmejala na "cirkus" koji izvodi taj deo opizicije, a kada se ostavi šala po strani, kaže da je to bio ozbiljan incident, poziv na linč koji su danas došli da sprovedu predstavnici Narodne stranke i stvar kojoj se nekako mora stati na put.

Brnabić je ocenila da jedan deo opozicije grupisan oko Jeremića i Dragana Đilasa i njihovih političkih istomišljenika konstantno pokazuje ogromnu agresivnost, obećava revanšizam, preti ljudima na najprizemnije i najstrašnije načine, vređaju i obećavaju da će praktično linčoviti sve zajedno sa građanima koji podržavaju Srpsku naprednu stranku i Vučića.

"Onda se danas desila neverovatna stvar, a to je da je Jeremić sa svojim pajtosima došao ispred Predsedništva, na radno mesto predsednika Republike, da ga linčuje, to su i najavili. Došli su valjda fizički da se sa njim obračunaju", rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je Jeremić rekao da sa Vučićem neće da razgovara ni o čemu, pa čak ni o izbornim uslovima.

"Oni žele da pričaju sa evropskim predstavnicima o izbornim uslovima, ne žele sa predsednikom Srbije. Nisu otišli danas tamo da razgovaraju", rekla je Brnabić.

Sigurna je, kaže, da će njima Vučić dati adekvatan odgovor i to već sutra.

"Taj odgovor će biti onakav kakav najbolje zna da da, a to je otvaranje novih radnih mesta i fabrike u Rudnoj glavi, dodelom stipendija najtelentovanijim mladim ljudima, otvaranjem atletskih stadiona", navela je Brnabić.

Veruje i da će građani dati svoj odgovor ovakvoj politici bahatosti, agresivnosti, mržnje, revanšizma, pretnji i uvreda tog dela opozicije za koju kaže da, osim toga, nema plan i program.

Srodne vesti