Srbija Vesti

Preminuo vojnik tokom vojne vežbe na Pešteru, a meštanima oko glava lete projektili

vojska
Foto: mod.gov.rs

Tokom poslednjih priprema za vojnu vežbu „Munjeviti udar“ koja se u nedelju održava na pešterskoj visoravni preminuo je vojnik i pripadnik Druge brigade kopnene vojske, stariji vodnik prve klase Dejan Stojković.

Njemu je tokom pripremnih vežbi pozlilo u trenutku dok se sa kolegama nalazio na oklopnom vozilu, a i pored toga što mu je momentalno pružena medicinska pomoć nesrećni vojnik nije preživeo.

Pored ove tragične vesti, sa Peštera dolaze informacije da su pripadnici ministarstva odbrane Srbije ispalili i par zalutalih projektila u mestu Buđevo. Prema rečima meštana čak tri projektila zalutala su i pala nedaleko od mesta na kom se nalazilo lokalno življe koji su vodili svoju stoku na ispašu.

Elvir iz mesta Buđevo, za portal Nova.rs, kaže da su u jučerašnjem danu zalutala tri projektila u područjima u kojima se nalaze pašnjaci i koja nisu obeležena kao zaštićena zona.

projektil vs
Foto: mod.gov.rs

Elvir tvrdi da su dva projektila pala nedaleko od sela Buđevo i tvrdi da je je u blizini bilo stoke i čobana koji su se u tim trenutcima nalazili samo nekoliko stotina metara od mesta na kojima su pali projektili.

Kako tvrdi Elvir D. jedan projektil je pao u području sela Boroštica, takođe nedaleko od ljudi koji žive u selu.

– Narod je uplašen, ali nije bas siguran kome bi mogao da se žali – ispričao je Elvir novinarima portala nova.rs.

elvir pešter
Foto: Elvir D.

Još nekoliko meštana mesta Ugao, potvrdilo je da je tokom jučerašnjeg dana jedan projektil pao pored puta Doliće-Ugao u mestu zvano Šehidi, oni kažu da je projektil pao pored puta ali na sreću nije eksplodirao i vojska je ubrzo nakon toga sklonila projektil, niko od meštana nije hteo zvanično da govori za medije iako su potvrdili ove informacije.

Vojska ne pravi muškarce: Ko je muško, biće muško i bez uniforme, ko se bode u b*lju, naći će dečka i u kasarni

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

218 Shares
218 Shares
Share via
Copy link