Luis Hamilton (©Reuters)
Luis Hamilton (©Reuters)

Hamilton i Mercedes otpočeli pregovore oko novog ugovora, uslov da i Botas ostane

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 16:57

Za sedmostrukog svetskog šampiona finski vozač je savršen timski kolega

Luisu Hamiltonu i Valteriju Botasu ugovori sa Mercedesom ističu krajem 2021. godine, a Britanac je u februaru potpisao jednogodišnje produženje i tom prilikom izrazio želju da izbegne sličnu situaciju. Ne želi Britanac da dočeka zimu kako bi krenuo u nove pregovere i drugu polovinu sezone sačeka  bez obezbeđene budućnosti.

Počela je prva runda pregovora, a jedan od uslova sedmostrukog svetskog šampiona je da njegov kolega Valteri Botas ostane uz njega.

Izabrane vesti

„Započeli smo pregovore. Nema mnogo toga da se kaže, za sada, osim da se sve kreće u pozitivnom smeru. Valteri Botas je moj timski kolega, obojica smo imali uspona i padova u karijeri, ali on je fantastičan vozač i kolega, i mislim da u timu ništa ne treba da se menja“, rekao je Luis Hamilton.

Hamilton se oglasio nakon što je Toto Volf, direktor Mercedesa, rekao da još nije doneta odluka ko će biti timski kolega Luisa Hamiltona iduće sezone, kao i da sa Fincem nisu vođeni pregovori. U Mercedesu vagaju da li da ponude novi ugovor Valteriju Botasu ili da na njegovo mesto dovedu talentovaanog britanskog vozača Džordža Rasela.

„Drugo mesto u Mercedesu će popuniti ili Džordž Rasel ili Valteri Botas. Na nama je da donesemo najbolju moguću odluku“, poručio je nedavno Toto Volf.

Poruka Luisa Hamiltona je jasna, a sedmostruki svetski šampion poznat je kao izuzetan pregovarač. I ima brdo aduta u svojim rukama koji bi mogli da donesu Valteriju Botasu novi ugovor


tagovi

Luis HamiltonValteri BotasMercedesToto VolfFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara