Škoda najavila tri nova električna modela

Električna Škoda Enyaq iV je premijeru imala u septembru prošle godine, dok će do kraja ove godine ponudu dopuniti i njena Coupe verzija (verovatno pod nazivom Enyaq GT).

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

17:00

Škoda najavila tri nova električna modela
Foto: Škoda promo

Međutim, u Škodi do 2030. godine planiraju još više električnih modela.

Tako je Škodin šef Thomas Schäfer danas potvrdio da će do 2030. godine ova češka marka u vlasništvu VW Grupe predstaviti bar još tri električna modela.

Sva tri modela će po dimenzijama i ceni biti smeštena ispod modela Enyaq iV, ali konkretni detalji za sada još nisu poznati.

Ipak, pretpostavlja se da će jedan od njih biti manji hatchback (na bazi budućeg malog električnog Volkswagenovog modela ID.1), drugi novitet će po svemu sudeći imati formu kompaktnog crossovera, dok će se treći ubaciti u isti segment u kojoj je Octavia (s tim što će to biti potpuno drugačiji model od Octavije).

Takođe, Škoda je potvrdila da im nije u planu prodaja u Severnoj Americi, kao i da u ovoj generaciji neće biti sportske Fabije RS.

Schäfer je potvrdio da će i sledeća generacija Superba biti dostupona u liftback i combi varijantama.

Sem toga, Škoda planira da do 2030. dostigne prodaju od 1,5 miliona vozila godišnje.

Na kraju, u Škodi procenjuju da će do kraja decenije 50-70 odsto njihove prodaje u Evropi činiti električni modeli, piše Autoblog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: