Читај ми!

Reakcije na događaj ispred Predsedništva Srbije

Predstavnici političkih stranaka oglasili su se povodom dolaska lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i članova njegove stranke u Predsedništvo, gde su pozvali predsednika Vučića da izađe ispred zgrade ili da dođe na TV duel.

Član Glavnog odbora SNS-a Petar Petković ocenio je da je današnji dolazak rukovodstva Narodne stranke predvođenih Vukom Jeremićem u Predsedništvo pokušaj, kako navodi, "političke kukavice" da isprovocira predsednika Aleksandra Vučića.

Petković navodi da je Jeremić pomislio da može da udari na mnogo jačeg od sebe u svakom pogledu.

Naglašava da je ponosan na predsednika Vučića koji se nikada ni većima od sebe s puta nije sklanjao.

Internacionalni sekretar i član Predsedništva Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović kaže da su Vuk Jeremić i njegove partijske kolege današnjim ponašanjem pokazali profil nedemokratskog, necivilizovanog i nasilnog političara i stranke.

"Deprimirajuća je činjenica da je takva ličnost bila na čelu srpske diplomatije tokom važnih perioda naše skorije prošlosti, i pored brojnih pogrešnih nečinjenja i još pogrešnijih činjenja, ovakvi ljudi su naneli značajnu štetu ugledu i interesima naše zemlje i građana", rekla je Joksimovićeva.

Ponašanje rukovodstva Narodne stranke je u najmanju ruku sramno, kaže ministar finansija i funkcioner SNS-a Siniša Mali.

"Podrška predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, jer je stoički, hrabro i dostojanstveno izdržao napade grupe u delirijumu, koju je predvodio Vuk Jeremić, pokušavajući da izazove nasilje kako bi stvorio utisak žrtve", napisao je Mali na Instagramu.

Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević saopštio je večeras da najoštrije osuđuju upad predstavnika Narodne stranke na čelu sa Vukom Jeremićem u zgradu Predsedništva.

"Pitamo se nije li to onaj najavljeni revanšizam kao program nazovi opozicije koju Jeremić predvodi", upitao je Milićević. 

I Pokret socijalista je reagovao povodom dolaska lidera Narodne stranke ispred Predsedništva i u saopštenju ocenio da je Vuk Jeremić pokazao kako bi Srbija izgledala da je on na vlasti.

PS navodi da Jeremić i njegova grupa nisu uspeli da obave posao po koji su došli u Predsedništvo i poručuje da se 5. oktobar više neće ponoviti. 

Povodom događaja ispred Predsedništva, reagovala je i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i rekla da je Jeremić današnjom provokacijom na delu pokazao svoju uličarsku politiku u kojoj, umesto programa, nudi nasilje, pretnje i zastrašivanje.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво