Najnovije vesti
Vesti Svet
Beba umrla od TOPLOTNOG UDARA dok su roditelji roštiljali: Tek predveče primetili da nešto nije u redu, ali bilo je kasno

Beba umrla od TOPLOTNOG UDARA dok su roditelji roštiljali: Tek predveče primetili da nešto nije u redu, ali bilo je kasno

Dečak star samo četiri meseca preminuo je u gradiću Elektrostal, u blizini Moskve, od toplotnog udara. Nesrećni dečak bio je ostavljen u kolicima za bebe, dok su se njegovi roditelji zabavljali u prirodi i roštiljali.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Moskva Foto: Sergei Ilnitsky / EPA;
Moskva

Oni su primetili da dečak ne diše tek u sedam popodne i odmah pozvali hitnu pomoć. ali detetu nije bilo spasa, piše "Maš".

Po pisanju ruskih medija ovo nije prva žrtva toplotnog talasa u Rusiji.

Kobni roštilj

Prema pisanju ruskih medija, mladi bračni par je odlučio da ode na roštilj u prirodu zajedno sa svojim šetvoromesečnim sinom, imao je navodno imao zdravstvenih problema od rođenja.

Roditelji su dečaka pre polaska nahranili a onda otišli na izletište blizu njihovog grada, gde su se zabavljali i pritom pili. Dečak je nekoliko sati bio izložen ekstremnim temperaturama i doživeo fatalni toplotni udar.

Tek predveče, kada su njegove roditelje prijatelji pozvali da odu kod njih, oni su videli da nešto nije kako treba i pozvali hitnu pomoć.

Moskva se bori sa rekordnim temperaturama
Foto: Sergei Ilnitsky / EPA;
Moskva se bori sa rekordnim temperaturama

Lekari su, nažalost, samo mogli da potvrde smrt a protiv roditelja je povedena istraga.

Ovo nažalost nije jedina žrtva toplotonog talasa koji je pogodio celu Rusiju.

Pročitajte još

Pre nekoliko dana, u Dolinsku na ostrvu Sahalin, šestomesečna beba je umrla od dehidratacije, dok je njena majka pila u pijanom stanju.

Srećom, policija je došla na vreme da spase njeno dvoje dece koja su bila u teškom stanju usred dehidratacije i zanemarivanja i oni su sada u hraniteljskoj porodici.