Ima li dokaza koji Mila Đukanovića povezuju sa Srebrenicom?

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić pohvalio je crnogorski parlament i istakao važnost nove rezolucije o Srebrenici za Crnu Goru i BiH.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

14:27

Ima li dokaza koji Mila Đukanovića povezuju sa Srebrenicom?
EPA/Boris Pejovic

On je dodao da nema dokaza koji aktuelnog predsednika Mila Ðukanovića povezuju sa događajima na tom području tokom proteklog rata.

Suljagić je u izjavi za podgorički Radio Gradski rekao da nikada nije našao dokaz koji povezuje predsednika Crne Gore sa dešavanjima u Srebrenici, kao što je to, kako je rekao, navodio potpredsednik vlade Dritan Abazović, pozivajući se na izjave Momčila Mandića.

“Bavim se Srebrenicom od 1995. godine. Proveo sam u Hagu kao izveštač više od dve godine, radio sam na tu temu i magistarski i doktorat i nikada nisam video nijedan papir koji povezuje gospodina Ðukanovića i Srebrenicu", rekao je.

Dodao je da je pozvao Abazovića da mu pokaže papir koji bi potkrepio njegove navode, ali odgovor nije dobio.

Za njega je sporna, kako navodi, i sama ideja da Momčilo Mandić, koji je bio ministar pravde Radovana Karadžića kada su na teritoriji BiH postojale desetine logora namenjenih isključivo za silovanje, bude relevantan izvor za bilo kakve informacije.

“Reč je o đilkoškom korišćenju Srebrenice u svrhe unutarpolitičkih razmirica. Zato sam i rešio da progovorim o tome. To je nedopustivo. Ponavljam, ukoliko neko ima bilo kakav dokaz, mi ćemo se rado pozabaviti njime”, zaključio je Suljagić, preneo je portal RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: