Biznis Privreda i finansije
NOVI POGON U VRANJU PROIZVODIĆE UNIFORME Dodatnih 1.000 kvadrata "niklo" je za dva i po meseca, sutra i zvanično otvaranje

NOVI POGON U VRANJU PROIZVODIĆE UNIFORME Dodatnih 1.000 kvadrata "niklo" je za dva i po meseca, sutra i zvanično otvaranje

Novi pogon vranjasnke kompanije "Jumko" podignut u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka površine oko 1.000 kvadratnih metara izgrađen je od temelja za svega dva i po meseca, izjavila je danas za Tanjug pi ar kompanije Gordana Savić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vranje 5555 Pogon Jumka Foto V Pesic Foto: V. Pešić / RAS Srbija
Vranje 5555 Pogon Jumka Foto V Pesic

- U ovaj pogon Jumko je uložio blizu milion evra, a u njemu će u dve smene raditi 80 žena koje će se baviti šivačkim poslom. Njih 29 je bilo na obuci u Vranju, i one će obučiti preostale radnice, ali će uz njih biti i naši tehnolozi iz Vranja. Proizvodni program je kao i u svakoj Jumkovoj fabrici, konfekcija i uniforme za snage bezbednosti, precizirala je Savićeva.

Pročitajte još

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih će sutra svečano pustiti u rad ovaj pogon koji je izgrađen na njegovu inicijativu koju je dao početkom aprila kada je u Rudnoj Glavi primio prvu dozu vakcine protiv kovida 19.

Predsednik Saveta mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović izjavio je ranije da je "Jumkova" fabrika počela da radi početkom ove nedelje i da zapopšljava žene sa područja Opštine Majdanpek.