Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Ko će na megdan Ferencvarošu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 13:25

Priština i Inter Eskaldes igraju finale preliminarne runde (20.00)

Ferencvaroš čeka ime rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, sa kojim će u Budimpešti da odmeri snage 6. ili 7. jula. Saznaće ga večeras, kada se u albanskom gradu Elbasanu odigra finale preliminarne runde najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja, u kojem snage odmeravaju Priština i Inter Eskaldes (20.00).

Aktuelni šampion tzv. Kosova je veliki favorit u duelu sa prvakom Andore, ali isti epitet je imao i HB Toršavn protiv Intera, pa nije dobro prošao. Sastav iz Andore slavio je minimalcem i eliminisao Farane, dok je Priština do finala stigla izbacivši prvaka San Marina, Folgore sa 2:0.

Izabrane vesti

20.00: (1,42) Priština (4,10) Inter Eskaldes (7,50)

Protivnik Prištine u finalu preliminarne runde kvalifikacije je relativno mlad klub, osnovan pre tačno 30 godina. Inter dolazi iz jednog od sedam regiona male države Andore, Ekaldes-Engordani, koja je manje-više pod uticajem Katalonije i ima manje od 15.000 stanovnika.

Crno-plavi su drugi put zaredom osvojili titulu šampiona, a mogu da se pohvale i jednim nacionalnim kupom. Redovni su učesnici fudbalske elite Andore od njenog nastanka 1995. Ipak, 2015. su pali u niži rang takmičenja, da bi se ponovo vratili 2017. posle dvogodišnjeg odsustva. U Evropi imaju ukupno tri nastupa. Prošle godine ih je Drita eliminisala u polufinalu pretkola Lige šampiona, a prethodno je pretrpeo gubitke u meču drugog kola Lige Evrope protiv šampiona Republike Irske Dandoka 1:0, dok je u trećem nastupu iznenadio HB Toršavn.

Na specijalizovanom sajtu za vrednost fudbalera Transfermarkt, Interov tim vredi blizu 2.000.000 evra, za razliku od Prištine koji je procenjen na 3.800.000.


LIGA ŠAMPIONA, PRETKVALIFIKACIJE - FINALE (ALBANIJA, JEDAN MEČ)

Petak

20.00: (1,42) Priština (4,10) Inter Eskaldes (7,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaprištinaKvalifikacije za LŠ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara