Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"Ne trebaju stranci da nas spajaju": Stanivuković se u Tuzli susreo s gradonačelnikom Imamovićem

"Ne trebaju stranci da nas spajaju": Stanivuković se u Tuzli susreo s gradonačelnikom Imamovićem

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković boravi u službenoj poseti Tuzli gde ga je dočekao gradonačelnik tog grada Jasmin Imamović.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

- Postoji mnogo više stvari koje nas vežu od onih koje nas razdvajaju – rekao je Imamović na zajedničkoj konferenciji za medije, nakon razgovora sa Stanivukovićem, prenosi Srpskainfo.

Imamović je pozvao građane Banjeluke da letuju u Tuzli. Stanivuković je istakao da je srećan zbog današnje posete.

– Zaista sam srećan što sam u Tuzli danas. Zahvalan sam na srdačnom dočeku gradonačelnika Imamovića. Važno je da građani sarađuju, da i mi, koji smo različitih generacija razgovaramo. Moja poruka u centru Tuzle je ta da je došlo vreme da pričamo jezikom kulture, turizma, ekonomije. Naši građani su počeli pričati o tome, pa je vreme i da mi, političari pričamo tako - rekao je Stanivuković.

On je takođe pozvao Imamovića da poseti Banjaluku, ali i sve građane Tuzle.

– Posetama šaljemo važnu poruku svetu da ne trebaju stranci ili ambasadori da nas spajaju. Ja sam srećan jer šaljemo jednu pozitivnu energiju. Ovim posetama, dobijamo to što će se Sarajevo, Banjaluka, a verujem i Tuzla predstavljati zajedno, turistički, u celom svetu. Smatram da su posete pozitivan iskorak – rekao je Stanivuković.