Kritična masa u čamcima danas na Dunavcu

Neformalna građanska inicijativa Dunavac Šodroš pozvala je građane da im se pridruže na pikniku i kritičnoj masi čamcima na Dunavcu, danas, 26. juna.
Kritična masa u čamcima danas na Dunavcu
Foto: 021.rs
Razlog okupljanja građana je da se još jednom "skrene pažnja ka onima koji hoće da preuređenjem unište ovaj vredan ekosistem", te da pokažu koliko ima onih koji se tu svakodnevno okupljaju. 
 
"U planu je i postavljanje info table o našem području Kameničke ade, Dunavca i Šodroša kojom želimo još jednom da podsetimo na prisustvo više od 200 strogo zaštićenih vrsta i, takođe, da ukažemo na štetnost uzurpacija i otimanja javnog prirodnog dobra od samog stanovništva", navodi se u saopštenju.
 
Ribolovci sa Dunavca se okupljaju u 17 časova, a isploviće oko 18 sati, čamcima bez motora, isključivo na vesla.
 
"Molimo sve kolege i ljubitelje reke Dunav da se priključe i da motore koriste samo toliko da uplove u Dunavac i potom ih ugase. Plan je da plovila budu raspoređena ravnomerno po Dunavcu. U slučaju vremenskih nepogoda odlažemo događaj", poručuju u neformalnoj građanskoj inicijativi Dunavac Šodroš.
 
Okupljanje je u 17 časova. 
  • @Danijela Stojković

    27.06.2021 18:04
    Da li mislite da sami nešto možete protiv dobro uhodane mašinerije, zvane SNS i njihovih trabanata?
    Da li mislite da imate ekskluzivno pravo na odbranu Šodroša i Ribarca?
    Preuzeće vam protest, kakva je to glupost?
    Valjda je bitan cilj, a ne ko ga vodi ka tom cilju?

  • Đura

    26.06.2021 13:47
    @ Danijela Stojković Jovanović
    @ Danijela Stojković Jovanović
    Ne treba da gledamo da li je neko iz opozicije ili vlasti ako nam je cilj isti. Protest bi bio mnogo ozbiljniji da su učestvovali svi kojima je cilj očuvanje Šocike, Dunavca i Ribarca. Mislim da ne bi trebalo da bude problem ako bi na protestu svi predstavnici određenih udruženja govorili i izneli svoje stavove. Ne mojte Vi uzurpirati ideju očuvanja Šocike, Dunavca i Ribarca, jer to bi bila velika greška i samo bi smanjila mogućnost delovanja i borbe za ostvarivanje zajedničkog cilja. Samo zajedno i ujedinjeni oko cilja možemo biti jači i ozbiljni igrači. Uzgred nisam član ni jedne stranke. Ovaj moj apel je zbog toga što volim Dunavac, Šociku i Ribarac. Tu sam odrastao i sentimentalno sam vezan za moj Telep i taj kraj.
  • Đura

    26.06.2021 13:34
    Vidimo se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti