Dekanu novosadske Akademije umetnosti Siniši Bokanu uručena zahvalnica SANU

Dekanu Akademije umetnosti u Novom Sadu Siniši Bokanu uručena je zahvalnica Srpske akademije nauka i umetnosti, povodom saradnje ove dve institucije.
Dekanu novosadske Akademije umetnosti Siniši Bokanu uručena zahvalnica SANU
Foto: Screenshot (YouTube/AUNS)
Profesoru Bokanu zahvalnicu je uručio predsednik ogranka SANU u Novom Sadu Stevan Pilipović.
 
Svečanost povodom dodele zahvalnice održana je u Svečanoj sali Ogranka SANU u Novom Sadu, a profesor Bokan je istakao da je saradnja između Akademije umetnosti i SANU pravi primer kako se dve institucije multiplikuju.
 
"Ja se jako radujem što je ova saradnja jedan vid prakse i afirmacije umetnosti uopšte", poručio je Bokan.
 
Saradnja između dve institucije traje od 2016. godine i obuhvata realizaciju umetničkih programa, izložbi, koncerata i predavanja značajnih umetnika iz oblasti dramskih umetnosti.
 
Na svečanosti su nastupile sopran Anja Radović i mecosopran Aleksandra Kocić, studentkinje prve godine solo pevanja u klasi prof. dr Milice Stojadinović, koje su izvele dve numere. Na klaviru ih je pratio Boško Stojadinović, student prve godine u klasi prof. Milana Miladinovića.
  • Roka

    25.06.2021 09:24
    ČESTITAM! Divan čovek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura