Nova vest
Tenis

Petak, 25.06.2021.

08:45

Đokovićeva jaka poruka moćnicima: To je nedokučivo

Prvi teniser sveta Novak Đoković izdao je saopštenje.

Izvor: MS

Autor: MS

Đokovićeva jaka poruka moćnicima: To je nedokučivo
EPA-EFE/Cati Cladera

Objavom na društvenim mrežama, Đoković je, sa potpisom njegovog uzdruženja igrača PTPA, poslao snažnu poruku vodećim ljudima iz tenisa – ATP-u.

Sve posle najave ATP-a da sprema 30-godišnji plan koji sprema generacije igrača da idu jednom stazom.

"Hvala igračima, navijačima, novinarima i svima iz udruženja na podršci za PTPA. Vasek i ja, zajedno sa još stotinu igrača, PTPA timom i savetnicima radimo na našoj misiji. Ideja stvorena od igrača za igrače, verujemo da transparentnost u tenisu i donošenje odluka neće biti benefit samo za sport, već će podržati i one koji preživljavaju bez obzira na plasman", počeo je Đoković.

Novak kaže da je potrebno da svi zajedno rade na progresu i inovacijama u saradnji.

"Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače i na generacije koje dolaze. Vaš plan može imati i poguban uticaj. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja".

Kako je naglasio, PTPA je poslao nekoliko pitanja ATP-u, ali nije dobio odgovor, uz zahtev da se odloži glasanje o toj ideji.

"Nedokučivo je da ATP glasa 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihvu sposobnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30-godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani. Ne kažemo da je 30-godišnji plan loš, ali tražimo pojašnjenja. Glasanje mora da se odloži. Želimo da zajedno radimo da naš sport bude bolji", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve