Foto: Reuters
Foto: Reuters

Perez: Borio sam se da Zidan ostane, nisam ni pročitao njegovo pismo

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.06.21. | 04:07

Prvi čovek Madriđana o aktuelnim temama

U sezoni iza nas Real je prošao kroz veoma turbulentan period, sezona bez trofeja, neuspeli pokušaj organizacije Superlige, rastanak sa trenerom, a potom i dugogodišnjim kapitenom... Sve to bili su razlozi zbog kojeg svi na "Santjago Bernabeu" žele što pre da takmičarsku godinu 2020/21 da odlože u arhivu i okrenu se narednim izazovima, međutim predsednik Real Madrida Florentino Perez je u intervjuu za "El Tranzistor", još jednom napravio osvrt i govorio o brojnim aktuelnim temama.

Prvi čovek Reala još jednom je iskoristio priliku da istakne da ideja o Superligi još tinja i da je realizacija tog takmičenja neizbežna. Podsetimo, početkom godine 12 klubova pokušalo je da formira zatvoreno takmičenje, ali je ideja propala odustajanjem većine, te su jedini privrženi projektu ostali Real, Barselona i Juventus.

Izabrane vesti

"Postoji obavezujući sporazum i Superliga ide dalje. Oni nam prete kako bi zaštitili svoju dominantnu situaciju i engleski timovi su popustili pod pritiskom. Čekamo odluku suda u Luksemburgu. Superliga nije zatvorena, naprotiv. Sevilja i Viljareal, na primer, imaće svoje mesto. Polazimo od istorije koju svako ima. Morate početi sa onim klubovima koji imaju više navijača. Utakmica Rome nema istu privlačnost kao meč Junajteda", istakao je Perez.

Ideja Superlige nije se svidela čelnicima UEFA koja je učesnicima zapretila sankcijama.

"FIFA je primorala engleske klubove da odustanu. Gubimo osam milijardi, a Čeferin podiže platu. Postoje ljudi koji imaju privilegije i žele da nastave da ih održavaju. Već su želeli da nas izbace iz Lige šampiona, ali sudovi su to zabranili. Fudbal gubi interes, nema atrakcija. Audiovizuelna prava propadaju i u tome je problem. Želimo da pružimo zadovoljstvo svima i zato ima manje privlačnosti. Ovu Superligu formiraju timovi koji imaju najviše pristalica u svetu. Ako nema novca, fudbal umire".

Perez se potom osvrnuo na situaciju u klubu, odnosno rastanak sa Zinedinom Zidanom i uspostavljen dogovor sa Karlom Ančelotijem.

"Odlično znam Zidana i svestan sam da je pred njim bila teška odluka. Borio sam se za to da ostane. Nisam pročitao oproštajno pismo, kunem se svojim unucima. Onaj koji je napisao to pismo nije bio Zidan. Želim mu dobro. Legenda je Reala i ima priznanje svakog od nas za ono što je učinio za klub. Oduševljeni smo Ančelotijem i novim poglavljem kluba. Od početka smo smatrali da je Ančeloti idealno rešenje i evo ga. Nisam razgovarao ni sa Poketinom, ni sa Alegrijem, ni sa Konteom".

U medijima se kao opcija za Zidanovog naslednika pominjao nekadašnji saigrač Francuza Raul Gonzales.

"Trebalo nam je više iskustva i Raul ga uzima iz godine u godinu. Jednog dana će biti trener prvog tima, on ima sve kvalitete koje treba da imate."

Predsednik Reala potom se osvrnuo na potencijalna pojačanja i status pojedinaca istakavši da će spisak igrača biti prekrojen sa 35 na 25 do početka takmičenja.

"Mbape je sjajan igrač. Znam šta članovi Real Madrida žele. Oni znaju da je moja filozofija tim sačinjen od najboljih igrača uz podršku mladih talenata. Ne želim da pričam o igraču koji nije naš. Kad je u pitanju Marselo, on ima još godinu dana ugovora i zasluženo je dobio kapitensku traku. Teško je naći levog beka poput njega. Još godinu dana ugovora ima i Varan sa kojim čemo razgovarati posle evropskog prvenstva. Nismo dobili ponude za Varana. On je gospodin i ako želi da ode reći će tako", izjavio je Perez uz osvrt na rastanak sa Serhijom Ramosem: "Volim Ramosa kao sina. Doveo sam ga 2005. godine, pre toga nikada nisam bio na konferenciji za medije sa nekim igračem. Zaista imam samo divljenje za njega. Postao je i ostaće legenda. Ponudili smo mu ugovor, imao je rok da odgovori i nije ga prihvatio. Ovo je njegova kuća i uvek u nju može da se vrati".


tagovi

Florentino PeresReal MadridEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara