Eduardo Vargas (©Reuters)
Eduardo Vargas (©Reuters)

Kopa Amerika: Vargas preuzeo dirigentsku palicu od Sančeza, tradicija uz Paragvajce

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 23:15

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Artura Vidala i kompanije - 2,65

Poznate su već tri reprezentacije koje će igrati u četvrtfinalu Kopa Amerike. U Grupi B Brazil je dominatan, dok iz Grupe A Argentine i Čile nemaju poraze i već su u nokaut fazi. Podsetimo, plasman u sledeću fazu izboriće po četiri najbolje selekcje iz obe grupe, što znači da samo dve poslednjeplasirane reprezentacije završavaju takmičenje. Jasno je da će prava borba da bude tek za desetak dana kada kreće rasplet i kada više nema popravnog.

U Braziliji noćas (02.00) snage će da odmere Čile i Paragvaj. Šampion Južne Amerike iz 2015. i 2016. godine ima pobedu i dva remija. Paragvaj ima polovičan učinak posle dve utakmice, trijumf protiv Bolivije (3:1) i poraz od Argentine (0:1). Obe selekcije bore se za što bolji plasman u Grupi A, da izbegnu četvrto mesto i domaćina Brazil u prvoj nokaut rundi.

Izabrane vesti

Čileanci su oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Aleksisa Sančeza. Očekuje se da napadač Intera propusti veći deo Kopa Amerike zbog povrede stopala. U njegovom odsustvu u napadu se najviše očekuje od igrača brazilskog Atletiko Mineira iz Belo Orizontea, Eduarda Vargasa. On je postigao dva od tri gola svoje selekcije na 47. izdanju Kopa Amerika. Pobedonosni gol protiv Bolivije delo je Bena Brerertona, fudbalera engleskog člana Čempionšipa Blekberna. Ova dvojica činiće tandem u napadu.

Na sredini terena dominiraju iskusni Arturo Vidal i Čarls Aranguiz koji imaju ukupno 207 utakmica u dresu selekcije. Na golu je vremešeni čuvar mreže Betisa, nekadašnji golman Barselone i Mančester Sitija, Klaudio Bravo.

Paragvajci su pružili žestok otpor Lionelu Mesiju i drugovima u prošlom kolu. Poraženi su minimalnim rezultatom. Prva zvezda selekcije je Anhel Romero, jedan od blizanaca iz San Lorenca. On je postigao dva od tri kola svoje reprezentacije u prva dve utakmice šampionata Južne Amerike. Drugi Romero, Oskar, na klupi je za rezerve. U napadu argentinski stručnjak na klupi Paragvaja, Eduardo Berizo, najviše poverenja ima u igrača Argentinos Juniorsa Gabrijela Avalosa.

Paragvajci imaju više uspeha poslednjih godina od šampiona Južne Amerike 2015. i 2016. godine. Pobedili su na prethodne dve utakmice, pre četiri godine u Santijago de Čileu sa 3:0 u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a godinu dana pre toga na svom stadionu u Asunsionu slavili su sa 2:1. Na četiri prethodna duela ovih selekcija bilo je tri ili više golova.

KOPA AMERIKA - 4. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Bolivija - Urugvaj u toku

Petak

02.00: (2,65) Čile (2,95) Paragvaj (2,95)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Sreda

Ekvador - Peru 2:2 (2:0)

/Tapija 23ag, Presijado 45+3 - Lapadula 49, Kariljo 54/

Četvrtak

Brazil - Kolumbija 2:1 (0:1)

/Firmino 78, Kazemiro 90+10 - Dijaz 10/



tagovi

Kopa Amerika 2021Kopa Amerikareprezentacija Čileareprezentacija ParagvajaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara