Mikel Damsgard (Foto: Reuters)
Mikel Damsgard (Foto: Reuters)

Damsgard evrogolom skrenuo pažnju: Kjer u ulozi Milanovog pregovarača, Barsa i Totenhem (za sada) skautiraju

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 21:30

Cena - 30.000.000 evra, ali bi novim pogotkom porasla na 40.000.000 upozorava predsednik Sampdorije Masimo Ferero

U prvom kolu klupa, protiv Belgije više nego solidno izdanje, pre tri dana Rusima evrogol. Sasvim dovoljno da širom Evrope krenu spekulacije o tome gde će Mikel Damsgard nastaviti karijeru. Tako španski AS i italijanski Kalčomerkato donose imena tri potencijalna kupca - Barselone, Totenhema i Vest Hema.

Prema informacijama pomenutih izvora, emisari katalonskog i londonskih klubova pomno prate igre fudbalera Sampdorije na Evropskom prvenstvu. I imali su šta da vide, posebno u meču trećeg kola protiv Rusa, kada je mladi Danac načeo Baćuške.

Izabrane vesti

Jedan klub je ipak otišao dalje. Kako navodi danski Ekstra Bladet, fudbaler Milana i kapiten reprezentacija Simon Kjer krenuo je u akciju ubeđivanja 12 godina mlađeg saigrača da mu se od leta pridruži u Milanelu.

Ali neće Damsgard biti nimalo jeftin. Posebno ne posle Evropskog prvenstva. O ceni 20-godišnjeg Danca pre dva dana je za Il Secolo XIX govorio vlasnik Sampdorije Masimo Ferero.

"Jeste li videli Damsgardov gol? Reći ću vam, njegova trenutna cena je 30.000.000 evra. Ali ako postigne još jedan gol, dostići će 40.000.000 evra", rekao je Ferero.

Damsgard je pre nepunih godinu dana, za 6.750.000 evra, stigao u Sampdoriju iz Nordsjelanda. Za klub iz Đenove je prethodne sezone u Seriji A odigrao 35 utakmica (nešto više od 50 minuta u proseku po meču) i ostvario učinak od dva gola i četiri asistencije. Prednost mu je i to što može da odigra na više pozicija u timu - od polušpica, preko desnog i levog krila, do prednjeg i centralnog veznog.

Milan uporedo radi na još jednom pojačanju iz Danske. Tamošnji BT prenosi da su Rosoneri u pregovorima sa Kopenhagenom oko transfera 19-godišnjeg napadača Mohameda Daramija. Impresivnim partijama na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za mlade, Darami je na sebe skrenuo pažnju Sevilje, Leverkuzena, Lajpciga i Salcburga, ali je navodno Milan u prednosti.

Visina obeštećenja se ne pominje, ali pomenuti izvor ističe da bi eventualni transfer bio najveći u istoriji danskog fudbala, dakle veći od 10.500.000 evra, koliko je 2019. godine Lacio platio Kopenhagenu za Denisa Vavra.


tagovi

Mikel Damsgardletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara