Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2021.

16:30

Hrvati znaju kako protiv Španije: Možemo mi to

Golman fudbalske reprezentacije Hrvatske Dominik Livaković govorio je o predstojećem meču osmine finala Evropskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

Hrvati znaju kako protiv Španije: Možemo mi to
EPA-EFE/Petr Josek

Hrvatska se u osmini finala sastaje sa Španijom, pošto su kao drugoplasirani prošli iz svoje grupe, gde su bili sa Engleskom, Češkom i Škotskom.

Livaković zna šta će njegova ekipa morati da uradi kako bi prošla Španiju.

"Odlična su reprezentacija. Imaju dosta mladih, dobrih igrača. Igraju dobar presing. Stvorili su dosta prilika, nije ih išao gol, ali sve su nadoknadili u poslednjoj utakmici", rekao je Livaković novinarima u Rovinju, prenosi Hina.

"Treba na početku odigrati mirno, pametno, izdržati njihov pritisak. Oni ne trpe kad protivnička ekipa drži loptu u nogama. Mislim da mi to možemo", dodao je on.

Fudbaleri Hrvatske i Španije će se za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva boriti u ponedeljak na Parken stadionu u Kopenhagenu.

Iako je selektor Zlatko Dalić rekao da je Hrvatska dobila jednog od najtežih protivnika u osmini finala, Livaković je naveo da misli da ni Špancima nije drago što moraju na Hrvatsku.

"Sigurno im nismo bili prvi pik. Ako želimo daleko da doguramo moramo pobeđivati najbolje najbolje reprezentacije, moramo pobediti sve", rekao je on.

Špancima je u grupnoj fazi boljka bila izvođenje jedanaesteraca, nedovoljno precizni bili su Moreno i Morata, a ukupno su propustili poslednjih pet.

"Video sam da su promašili dva. Nadam se da će, ako ih bude, biti u našu korist", zaključio je Livaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve