Ex -Yu

"Da sam na mjestu Krivokapića podnio bih ostavku"

"Da sam na mjestu Krivokapića podnio bih ostavku"
Foto: Tanjug/AP | "Da sam na mjestu Krivokapića podnio bih ostavku"

PODGORICA - Predsjednik DNP-a Milan Knežević kaže da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

"Naš je jasan stav, ako nema rješenja krize, onda treba da se dogovorimo oko prelazne Vlade koja će organizovati izbore i mi preferiramo, da ukoliko ne bude dogovora, a želimo da se dogovorimo da se ti izbori realizuju najkasnije do kraja decembra", rekao je Knežević.

On je, nakon sastanka partija parlamentarne većine kazao da novu vladu treba da čine predstavnici aktuelne većine i stranaka manjinskih naroda. To je, kako kaže, najbolji način za izlazak iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

"Više je nego jasno da su i kolege koje su napisale prije dva-tri dana saopštile da podržavaju Vladu, promijenile stav. Da sam na mjestu premijera Zdravka Krivokapića, poslije večerašnjeg sastanka bih podnio ostavku", rekao je Knežević i dodao da ga ne interesuje da li će predsjednik Vlade to da uradi.

On je istakao da će se, ako dođe do izbora nove vlade, birati i novi premijer. Pored toga, kako dodaje, sa novom vladom, otvara se i pitanje izbora predsjednika Skupštine.

Upitan hoće li DF nastaviti da bojkotuje parlamentt, Knežević je odgovorio da će taj politički savez učestvovati u radu skupštinskih odbora, dok će, kako je naveo, rad u plenumu biti blokiran do daljnjeg.

Mandić: Vladu da čine političari

Lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je kazao je da je njihov zahtjev nova Vlada, koju bi činili predstavnici partija.

Madić kaže da Vlada ima podršku 14 ili manje poslanika

"Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu Vladu", poručio je Mandić nakon sastanka.

On je saopštio i da Vlada ima podršku samo 14 poslanika i da bi zbog toga trebalo da odstupi.

"Današnja naša ideja da se bira nova Vlada, jer je ova imala loše rezultate, naišla je na veliku podršku među ostalim kolegama, iz koalicije koja čini parlamentarnu većinu ima tamo i onih koji to nijesu poržali, koji su za to da se pravi rekonstrucija postojeće Vlade", naveo je Mandić, nakon sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine.

On kaže da niko od učesnika sastanka nije za to da se održi postojeće stanje. Mandić je naveo i da narod očekuje izbor Vlade iza koje bi stajale stranke.

Pozvali su "Krivokapića i eksperte da se ne odupiru volji parlamentarne većine, već da im pomognu da se izabere nova Vlada".

"Imali smo obećanja o demontaži režima, a od toga ništa nije bilo. Crna Gora se danas nalazi u ekonomskom sunovratu. Ima pokazatelja koji govore da je stanje danas gore nego 4. decembra kad je izabrana Vlada", zaključio je on.

(RTCG)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije