Blažen bio petak. Šta vas, osim vrućine, očekuje u Novom Sadu?

Konačno - petak.
Blažen bio petak. Šta vas, osim vrućine, očekuje u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Ako bi vas pitali koji vam je omiljeni dan u nedelji - šta biste odgovorili? Petak ili subota, logično. Petak stiže u naš grad, a doneće nam ponovo toplo vreme na koje se još uvek nismo "aklimatizovali". 
 
Što više vode
 
I u petak, kao i u četvrtak, nešto lakše će početak dana podneti oni koji na posao idu ranije, između šest i sedam, kada će temperatura biti oko 25 stepeni Celzijusa.
 
Već oko osam, kažu meteorolozi, subjektivni osećaj biće da je temperatura iznad 30 stepeni, a 30. podeljak će zaista preći posle devet časova.
 
Nastaviće da raste poput testa sve do 14 časova, kada se očekuje da dostigne 36°C. Biće sunčano, lepo vreme za plažu, ali se već oko 18 sati očekuje pojava oblaka. 
 
Temperatura će se smanjiti za nekoliko stepeni predveče, ali će i dalje biti prilično sparno. Uz sve to, postoji mogućnost kiše u kasnim večernjim satima, odnosno postoji opcija da sve bude kako ne želimo - čitave radne nedelje toplo i onda kada konačno želite da uživate u zasluženom neradu - padne kiša.
 
U svakom slučaju, potrudite se da uz sebe imate neku flašicu sa vodom. Više o tome šta da jedete i pijete kada ovako upeče, pročitajte OVDE.
 
Voda na aparatima
 
Ovih dana dobijamo obrise naše budućnosti, a to su dani "Pobesnelog Maksa", vrućine i žeđi. Zbog abnormalne potrošnje vode na sremskoj strani grada kreću restrikcije. Bez vode će od 20 časova biti deo Sremske Kamenice, Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci. Očekuje se smanjen pritisak u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi
 
Ima i da nema struje! Zbog radova u nekom momentu će bez električne energije ostati Temerinske, Teodora Mandića, Šajkaška, Karađorđeva, Pap Pavla, Šafarikova, Jevrejska, te deo Petrovaradina. Precizne informacije od kada do kada i ko tačno neće imati struje, pogledajte u OVOJ VESTI.
 
Podsetimo i da su izmenjeni režimi saobraćaja zbog radova u bloku Bulevara oslobođenja i Turgenjeve ulice, kao i na Bulevaru kneza Miloša. 
 
Da biste izbegli jutarnje saobraćajne gužve, budite uz Radio 021 i Ivan Varnju će vas na vreme obavestiti o tome koji deo grada bi najbolje bilo da izbegnete.
 
Kuda ići
 
Ako se odlučite da veče provedete uz klimu i neki film, to je sasvim okej. Međutim, ima događaja koje biste voleli da posetite.
 
Krenimo od onih poetskih. Poetsko-muzičko veče sa Vladom Kanićem održaće se u galeriji Prometej (Miletićeva 16), sa početkom u 19 časova.
 
Nedaleko od Miletićeve, u Vojvode Bojovića, u Crnoj kući, u 19 časova, biće priređena promocija romana "Isusovka" Sanje Obradović.
 
U Kulturnom centru Novog Sada, u 17 časova, možete da prisustvujete izvođenju dvojezične duodrame "Vetar u tapetama" Zorana Mitrovića.
 
Kada je u pitanju žurka, tu je Sergio Lounge koji stiže u Prostor, u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a svoj nastup počeće u 20:30 časova. 
 
Vredna pomena je i predstava "Šindlerov lift", koja će se igrati na Sterijinom pozorju u 21 čas. Režiju i adaptaciju istoimenog romana Darka Cvejića radio je Kokan Mladenović.
 
U Novom Sadu će se obeležiti i Dan blizanaca, a na koji način će to biti urađeno, pogledajte na OVOM LINKU.
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Omg

    25.06.2021 10:15
    Volim nas Novi Sad ♥️
  • Nikola

    25.06.2021 06:40
    Radovi
    Ima izmena režima saobraćaja na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla i Vršačke ulice, zbog radova i radovi duž cele ulice Feješ Klare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti