Svi su još "u igri" 1Miloš Teodos Foto: STARSPORT

Kontrolna utakmica protiv selekcije Meksika (81:77) bila je i poslednja u periodu priprema naše košarkaške reprezentacije pred početak kvalifikacionog turnira za nastup na Olimpijskim igrama.

Kokoškov se sučio sa problemom izostanka nekih igrača koji su bili u prvom planu za nastup, najpre u kvalifikacijama, a onda i na Igrama u Tokiju. Nemanja Nedović još nije spreman za jače fizičke napore, a najnovije izostanke uslovile su povrede ili nedovršen oporavak od povreda.

„Posle napornih sezona, Vladimir Lučić i Marko Gudurić se trenutno nalaze na neophodnom terapijskom oporavku i neće biti deo tima Srbije tokom predstojećeg Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu“ – objavio je KSS zvanično.

Ohrabruje podatak da će ukoliko reprezentacija Srbije ostvari plasman u Tokio, Lučić i Gudurić moći da nastupe na Olimpijskim igrama. Utakmicu protiv Meksika pratili su iz publike Milutinov, Avramović i Micić, iako su sva trojica „viđeni“ za mečeve na kvalifikacionom turniru.

Igor Kokoškov vrlo dobro zna koga ima na raspolaganju, ali isto tako zna da je košarka timska igra. Situacija je takva da precizne odgovore na pitanja o igračima, jednostavno nije moguće očekivati.

„Naš medicinski tim radi veliki posao, o pojedinačnim slučajevima neću da pričam, do poslednjeg trenutka držaću spisak otvorenim, za sve ove momke koji su zajedno. Nikola Milutinov je ovde, neki momci nisu imali mnogo vremena za igru. Čekaćemo poslednji trenutak, svi igrači su u opticaju, videćemo na kraju ko će biti na spisku“- rekao je Kokoškov.

Za utakmice koje slede, Kokoškov ima na raspolaganju šesnaestoricu igrača. U Beogradu su: Teodosić, Lazić, Avramović, Milosavljević, Jović, Anđušić, Micić, Marinković, Dobrić, Kalinić, Davidovac, Bjelica, Ilić, Marjanović, Petrušev i Milutinov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari