Foto: AFP
Foto: AFP

Karlajl preuzima Indijanu i dobija 29.000.000 dolara za četiri godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.06.21. | 19:01

Napustio je Dalas posle 13 godina saradnje

Indijana Pejsersi otpustili su trenera Nejta Bjorkgsena početkom juna jer ekipa nije uspela da stigne do plej-ofa po prvi put od 2015. godine. I sada je franšiza odlučila ko će biti novi trener. To je - Rik Karlajl.

On se nedavno rastao sa Dalasom posle 13 godina saradnje, a potpisaće sa Indijanom ugovor na četiri godine vredan 29.000.000 dolara, kako piše američki novinar Tim Mekmahon.

Izabrane vesti

Pejsersi su oko ovog poteza radili tiho i brzo dogovorili posao. Tim je planirao da krene sa intervjuima sa trenerima kandidatima ove sedmice.

Karlajl je predvodio Maverikse do 40 i više pobeda u protekle dve sezone, stizao je do plej-of, ali je oba puta eliminisan od strane Klipersa.

Ovaj iskusni trener je u karijeri radio već u Indijani kada je pomagao Leriju Birdu, a predvodio je Pejserse samostalno od 2003. do 2007. godine kada je otišao u Dalas. Sada je došlo vreme da se bivši bek šuter vrati u Indijanu.

U igračkoj karijeri Karlajl je osvojio NBA prsten sa Bostonom, a u trenerskoj karijeri sa Dalasom 2011. godine. Izabran je za trenera godine 2002. godine kada je predvodio Detroit Pistonse.


tagovi

rik karlajlIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara