FOTO: Novosađanin izmerio temperaturu asfalta u gradu - iznad 55 stepeni Celzijusa

Temperatura u Novom Sadu je prilično visoka i to oseti svako ko izađe napolje ili boravi u neklimatizovanoj prostoriji.
FOTO: Novosađanin izmerio temperaturu asfalta u gradu - iznad 55 stepeni Celzijusa
Foto: 021.rs (Srđan Milošević)
Temperatura u Novom Sadu danas je dostigla 39 stepeni Celzijusa. Naravno, subjektivni osećaj, pogotovo ako hodate delovima grada sa malo zelenila, govori da su temperature više.
 
Novosađanin Srđan Milošević odlučio je da proveri kolika je temperatura asfalta u Novom Sadu.
 
Kako se može videti na fotografijama koje je ustupio portalu 021.rs, temperatura asfalta bila je 55,1 stepen Celzijusa, dok je na šahtu izmerio 55,9 stepeni.
 
  
 
Kako objašnjava za 021.rs, temperaturu asfalta je merio na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Augusta Cesarca, oko 14 časova, koristeći termometar oznake DT-18.
 
Dodaje i da se ne radi o temperaturi vazduha, već kontaktnoj temperaturi, a na ovaj potez naveo ga je jedan prizor - video je, kako kaže, neodgovornog građanina koji je pri visokoj temperaturi šetao psa.
 
U Novom Sadu će i sutra biti veoma toplo, ali posle podne mogu da se jave pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura biće 22 stepena, najviša dnevna 34.
  • Maradona iz palanke

    25.06.2021 13:15
    Behatonci, gde vam je drveće? Posekli bi i majku rođenu ali nikako da se zasadi novo drvo nego se behatonira, a behatonira se zato što je pao dogovor među jaranima i zato što behaton stvara privid nekog delovanja pa se gradonačelnik može pohvaliti nekom izgradnjom u ionako uništenom Novom Sadu.
  • Trt

    25.06.2021 10:14
    @Sabahudin

    A što prvi ne poslušaš svoj savet?
  • MonteDushano

    25.06.2021 09:22
    Može se jaje pržit' na betonu garant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.