Atelje 212 gostuje u Rusiji

Atelje 212 predstavom "Ruska smrt" Irine Vaskovke, u prevodu Novice Antića, učestvuje na 14.Međunarodnom festivalu savremene drame "Koljada-plejs" u Jekaterinburgu, Rusija 26 juna.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

16:17

Atelje 212 gostuje u Rusiji
Foto: Boško Ðorðeviæ

Na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga Nikolaja Koljade, Atelje 212 će učestvovati u glavnom programu Festivala, koji se ove godine odrŸava od 20. do 30.juna.

Na festivalu se izvode predstave po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov sastavni deo je i dodela prestiŸne nagrade "Evroazija" za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku.

Prošle godine festival zbog pandemije nije odrŸan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije.
Foto: Boško Ðorðeviæ
Tokom deset dana biće, u zvaničnim i pratećim programima, izvedeno 30 predstava.

Predstave se igraju u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

Predstava "Ruska smrt" je premijerno izvedena u Ateljeu 212, 26. septembra 2021. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić, Nebojša Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: