Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Pobeđivanje kao način života, Đoković stigao u finale dubla preko starih vukova

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 16:01

Novak će u paru sa Gomesom Ererom igrati za drugi trofej u konkurenciji parova u karijeri

Neverovatan tip!

Gde god da se pojavi na teniskom terenu, Novak Đoković pobeđuje! Iako ga tokom karijere igranje u konkurenciji parova nije preterano zanimalo, srpski as je rešio da i u dublu pokaže tenisko majstorstvo.

Izabrane vesti

U paru sa španskim teniserom Karlosom Gomesom Ererom, plasirao se u finale ATP turnira na Majorki. Srbin i Španac su danas napravili još jedno iznenađenje i u polufinalu savladali iskusne dubl vukove Aisama Ul Hak Kurešija (Pakistan) i Olivera Maraha (Austrija) – 6:3, 7:6 (7:4).

Juče su Đoković i Gomes Erera napravili iznenađanje preokretom protiv prvih nosilaca Sebaljosa i Granoljersa, a danas su savladali još dvojicu igrača koji su ozbiljna imena u dubl konkurenciji. Marah je čak bio šampion Australijen Opena, osvojio je 23 ATP titule i bio osmi na svetu u dublu. Kureši je igrao finale US Opena, osvojio 18 titula u konkurenciji parova kroz karijeru i bio na drugom mestu svetske rang liste.

Ipak, ni ogromno iskustvo u dubl konkurenciji nije pomoglo Pakistancu i Austrijancu protiv simpatične srpsko-španske kombinacije. Preživeli su Novak i Karlos dve brejk lopte u trećem gemu, a onda napravili brejk za 4:3 i održali prednost do kraja. Izgubili su samo pet poena za set na svom sevisu.

I u drugom setu je pakistansko-austrijski tandem imao brejk loptu ali je nije iskoristio. Došlo se do tajbrejka u kojem su Đoković i Gomes Erera iskoristili drugu meč loptu za plasman u finale.

Novak tokom karijere nije igrao mnogo u konkurenciji parova i ima samo jednu osvpojenu ATP titulu . Pre 11 godina je pobedio u Kvinsu u paru sa Jonatanom Erlihom. Ove sezone je Novak odigrao samo dva meča u dublu pre turnira na Maljorki. Bilo je to na ATP kupu u Melburnu gde je zabeležio pobedu i poraz. Trenutno zauzima 220. mesto na svetskoj rang listi dubl igrača. Još slabiji je Karlos Gomes Erera. U singlu drži 355. mesto na svetskoj rang listi, a u dublu 258.

Ipak, to im nije smetalo da Maljorki naprave niz iznenađenje i odigraju tri odlična meča. Novak se za turnir prijavio kako bi se na travnatoj podlozi što bolje zagrejao za takmičenje na Vimbldonu i kako bi na Maljorki uživao u dobrim uslovima za trening. Na kraju bi sve moglo da se završi neočekivanom titulom.

Rivali u finalu im još nisu poznati pošto u donjem delu kostura nisu završeni ni svi četvrtfinalni mečevi.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara