Šta me čini srećnom: Jovana Hismajer

U serijalu tekstova pod nazivom “Šta me čini srećnom” naša urednica Tema Nadežda Jokić, kroz razgovore za uspešnim ženama, istražuje šta je to sreća.

by | jun 24, 2021

Jovana Hismajer, lajfkouč i spisateljica, osnivačica je dualne terapije s preminulom književnicom Isidorom Bjelicom. Nedavno je objavila i svoju novu knjigu pod nazivom „Sve je ljubav“.

Srećna sam što je sve više onih koji shvataju koliko smo zapravo povezani, konačno dolazi vreme saradnje, a ne takmičenja među ljudima, kaže Jovana, koja trenutno živi na relaciji Beč–Beograd.

Jovana Hismajer: „Uživam u iskustvu kreiranja“

Inače, Jovana je Nišlijka, a posebno je zanimljivo što je ona trener za lični razvoj s diplomom prirodno-matematičkog fakulteta. Kako i sama ističe, kao i svaki lajfkouč, tu je da savetuje druge u ostvarenju njihovih potreba i želja. Međutim i ona ima svoju „bucket” listu – svoj spisak neostvarenih želja, čije bi ispunjenje donelo neizmernu sreću u njenom životu.

Želim da posetim Japan u vreme cvetanja trešnje, da odsednem u čuvenom hotelu sa žirafama u Keniji i da naučim da spremam pirinač na malezijski način, kaže nam Jovana, koja smatra da nam sitnice donose radost, dok ljubav koju dajemo drugima donosi nam sreću.

Ona naglašava da je srećnom čini kad je posvećena drugima.
Srećnom me čini da pomažem drugim ljudima da otkriju ono najbolje u sebi. To sam nesvesno radila i dok nisam postala trener za lični razvoj. Sada, za razliku od ranijih godina, više uživam i u iskustvu kreiranja. Recimo svog dana ili prilikom pisanja knjige, a sve manje u konzumiranju nametnutih vrednosti po principu šta neka kompanija misli da nam je potrebno.

Otkriva i šta je to što danas zna mnogo više da ceni nego ranije.
Mnogo više sada cenim svoje vreme, bolje razumem sebe. Naučila sam, doduše težim putem, da ukoliko, hrišćanski, nikog ne osuđujem, to ne znači da treba sa svima i da se družim.

Jovanu ispunjava druženje s dragim ljudima, trening, kuvanje, čitanje …

Stalno sam u kontaktu s prijateljicama, svakog dana vežbam i to mi puni baterije, kuvanje me takođe opušta i omogućava mi da budem kreativna, pišem dnevnik misli, volim da čitam… Jedan pak ritual – sređivanje kuće – izbegavam, mada nekim mojim klijentkinjama i to pomaže da saberu misli, iskrena je Jovana.

Ona priznaje i bez čega ne može. Kod nje je sve i dalje analogno, pa ne može bez sveske, a i zato što, kako kaže, baš uživa u beleženju raznih misli.

Pročitajte i… Biljana Cincarević: Šta me čini srećnom?

Tri favorita
Knjiga: Lažljivi život odraslih, Elena Ferante
Serija: The Good Place
Parfem: Gypsy Water, Byredo

 

lepotaizdravlje.rs