Novi Sad Vesti

Novosadski vodovod kažnjava sremsku stranu grada i uvodi restrikcije

cisterna
Foto: Novisad.com

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” saopštilo je da je prinuđeno da zbog enormne potrošnje vode, posebno u večernjim satima, od danas uvede restrikcije u isporuci vode za sremsku stranu grada.

Kako je najavljeno, bez vode će biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci, u periodu od 20.00 do 5.00 sati sutradan.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su napomenuli da će sve institucije od vitalnog značaja koje se nalaze u navedenim naseljima sve vreme imati vodu.

„Smanjen pritisak će imati korisnici u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi. Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom restrikcije će se obustaviti kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje“, navodi se u saopštenju.

Iz Vodovoda navode da je 23. juna, naročito u večernjim satima, zabeležen enormni skok nenamenske potrošnje vode, naročito na sremskoj strani grada gde je registrovano više od 40 odsto utrošene pijaće vode u odnosu na uobičajene parametre.

„Iako je Fabrika vode radila bez zastoja i proizvodila maksimalne količine vode za piće, a reni bunari i pumpe potiskivali iznad projektovanog kapaciteta, neracionalna potrošnja onemogućila je stabilan pritisak u distributivnom sistemu“, piše u saopštenju.

Zbog toga tokom prethodne noći stanovnici na bačkoj strani grada u pojedinim periodima nisu imali vodu, što se najviše manifestovalo na rubnim delovima mreže i u gradu na višim spratovima zgrada koje nemaju hidropak.

Izvor: N1/Beta

Meštanin nepravedno priveden nakon što ga je sud oslobodio plaćanja računa za vodu

Čitajte Luftiku na Google vestima

332 Shares
332 Shares
Share via
Copy link