Vodovod: Vode nije bilo zbog abnormalne potrošnje na sremskoj strani, od večeras restrikcije

JKP "Vodovod i kanalizacija" najavljuje dalje restrikcije za sremsku stranu grada, s obzirom na abnormalnu potrošnju pijaće vode.
Vodovod: Vode nije bilo zbog abnormalne potrošnje na sremskoj strani, od večeras restrikcije
Foto: Pixabay
Upravo zbog velike potrošnje došlo je do nestanka vode i slabog pritiska u velikom delu grada, naročito u rubnim krajevima i na višim spratovima zgrada koje nemaju hidropak.
 
"Iako je Fabrika vode radila bez zastoja i proizvodila maksimalne količine vode za piće, a reni bunari i pumpe potiskivali iznad projektovanog kapaciteta, neracionalna potrošnja onemogućila je stabilan pritisak u distributivnom sistemu", navodi se u saopštenju "Vodovoda".
 
Portparol "Vodovoda" Dejan Ignjić kaže za 021.rs da je sremska strana nenamenski trošila vodu, dok je u bačkoj strani grada potrošnja bila uobičajena. Sremska strana je, navodi, trošila više od 40 odsto vode.
 
"Rezervoari jednostavno nisu mogli da se napune da bi isporučili potrebnu vodu svima i onda smo bili primorani, što smo upozorili, da uvedemo restrikcije, a restrikcije se uvode za sremsku stranu zato što su nenamenski trošili vodu. Moramo to da uradimo da bi se rezervoari tokom noći napunili, pa ćemo videti dalje kakvo će biti stanje ovih dana i do kada će restrikcije potrajati. Čim se stabilizuje sistem za tim neće biti potrebe", objašnjava Ignjić.
 
U saopštenju "Vodovoda" se ističe da su oni već apelovali na racionalnu potrošnju i upozorili da sremska strana grada neodgovorno troši vodu, ali da se stanje na terenu nije poboljšalo.
 
Zato će veliki deo sremske strane biti bez vode od 20 časova do 5 ujutru.
 
Bez vode će od 20 časova biti deo Sremske Kamenice, Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci. Očekuje se smanjen pritisak u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi. 
 
U "Vodovodu" naglašavaju da institucije od vitalnog značaja u navedenim mestima neće biti obuhvaćene restrikcijom.
 
Ignjić za 021.rs kaže da ne očekuje da će večeras na bačkoj strani grada biti restrikcija.
 
"Vodovod" još jednom apeluje na građane da vodu prerađenu u Fabrici vode koriste isključivo za piće, sanitarne potrebe i kuvanje
 
"Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće", zaključuje se u saopštenju.
  • ja

    28.06.2021 13:32
    bez vode
    u sredu nemam u kuci vodu ni za pice a autoperionica radi celu noc, ona samousluzna u Rase Radujkova. Doslo mi da se i ja okupam tamo kod njih
  • Pawlle

    26.06.2021 22:57
    Kod Spm Gardena na ledinackom putu vec mesecima curi voda Iz vodovoda ,Niko Iz istog nije poslao ekipu da vidim kvar
  • Need for speed

    26.06.2021 17:44
    Nisu Sremci
    Malo za travnjak, malo za bazenčić..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti