Edinson Kavani(©Reuters)
Edinson Kavani(©Reuters)

Kopa Amerika: Bolivijci idealna prilika da Edinson Kavani proradi

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 13:21

Selektor Oskar Tabarez mogao bi od starta da gurne Fakunda Toresa i Nandeza, koji su bili inicijatori bolje igre Urugvajaca protiv Čilea

Kada se letimično preleti preko sastava Urugvaja, napadački tandem Luis Suarez – Edinson Kavani uteruje strah u kosti. Ali, iako selekcija Oskara Tabareza ima jedan od najmoćnijih tandema na svetu, Urusi muku muče sa postizanjem golova. Urugvajci su porodili gol protiv Čilea, osvojili su prvi bod na Kopa Amerika i prekinuli golgetersku sušu. Luis Suares je zaustavio agoniju koja je iznosila 444 minuta, a pred Urugvajem je utakmica iz kategorije biti ili ne biti za prolaz.

Ispucali su ćorke Urugvajci u prve dve runde, pogodili su samo jednom metu, a večeras od 23.00 ne smeju da uprskaju protiv Bolivije. Vodiće večerašnji rivali bitku za četvrtu poziciju koja im širom otvara vrata do nokaut faze, ali takođe donosi, najverovatnije, Brazilce kao suparnika u četvrtfinalu. Bolivijci do kraja grupne faze igraju sa Argentinom i Kolumbijom, a Urugvajci sa Paragvajem i Peruom, i na papiru imaju lakši zadatak. Imaće još neku priliku da se vade, ali će im goreti pod nogama.

Izabrane vesti

Olakšavajuća okolnost za Urugvajce je što sa Bolivijom ne igraju u visinama Anda, gde nisu uspevali da dođu do daha i umeli su da se sapletu. Bolivijci nisu bauk van svog uporišta, skromna izdanja pružili su na startu 47. izdanja Kopa Amerika.

Urugvaj je probio led u duelu sa Čileom, mreža rivala se konačno zatresla. Uzet je bod, ali imaju Oskar Tabarez i njegovi izabranici za čime da žale. Otkačio se napad Urugvaja u drugom poluvremenu, izvršio je selektor prave izmene. Ulazak Fakunda Toresa i Nandeza bio je inicijalna kapisla da se Urugvaj pokrene. Situacija se na terenu okrenula za 180 stepeni i upravo bi taj dvojac večeras mogao da krene od početka. Razmišlja Oskar Tabarez da nagradi rezerviste.

Edinson Kavani je imao odličnu sezonu u Mančester junajtedu, nemilice je tresao mreže i bio nerešiva enigma za čuvare svaki put kada mu je Ole Gunar Solskjer ukazivao priliku. U dresu nacionalnog tima to nije slučaj. Ispao je Matador iz ritma, ne uspeva da se pronađe na kontinentalnoj smotri. Ulazi u prilike, ali – promašuje.

Ključ će biti uspostavljanje saradnje Luisa Suareza i Edinsona Kavanija, i njihovo oživljavanje posle naporne sezone. Nedostaje im svežine, ali je glad za golovima prisutna. Kada i ako prorade, Urugvajci će postati ozbiljna pretnja svakome. Samo da ne bude prekasno...

KOPA AMERIKA - 4. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

23.00: (12,0) Bolivija (5,50) Urugvaj (1,27)

Petak

02.00: (2,60) Čile (3,00) Paragvaj (2,95)

***kvote su podložne promenama


GRUPA B

Sreda

Ekvador - Peru 2:2 (2:0)

/Tapija 23ag, Presijado 45+3 - Lapadula 49, Kariljo 54/

Četvrtak

Brazil - Kolumbija 2:1 (0:1)

/Firmino 78, Kasemiro 90+10 - Dijaz 10/



tagovi

Kopa Amerikareprezentacija Bolivijereprezentacija UrugvajaKopa Amerika 2021Južna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara