Druga tura subvencija za kupovinu bicikala: Grad Novi Sad traži udruženje da podeli još novca

Grad Novi Sad ponovo traži udruženje koje će Novosađanima podeliti subvencije za kupovinu bicikala u drugoj turi dodele sredstava.
Druga tura subvencija za kupovinu bicikala: Grad Novi Sad traži udruženje da podeli još novca
Foto: 021.rs
Konkurs je objavljen u Dnevniku, a dostupan je i na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Namenjen je isključivo udruženjima građana koja će dodeliti subvencije, a ne građanima koji žele subvenciju.
 
Posao podele subvencija u prvom navratu dobila je Novosadska biciklistička inicijativa, a za to će biti plaćena do milion dinara. 
 
Ukupna dodatna sredstva koja Gradska uprava za zaštitu životne sredine obezbeđuje u drugom krugu dodele subvencija su 10 miliona dinara, od čega se sredstva do devet miliona mogu koristiti isključivo za pružanje podrške građanima za nabavku bicikla, dok se se deo sredstava u iznosu do milion dinara može koristiti za troškove udruženja za realizaciju programskih aktivnosti. 
 
Pravo učešća imaju sva udruženja sa sedištem u Novom Sadu, registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. Može se prijaviti i više udruženja zajednički, ukoliko ispunjavaju uslove.
 
Odabrano udruženje biće u obavezi da pre zaključenja ugovora s Gradom dostavi broj posebnog namenskog računa kod Uprave za trezor i da u roku od pet dana od dana zaključenja ugovora dostavi menicu. 
 
Prijava se dostavlja na obrascu koji je na sajtu gradske uprave. Udruženja mogu da dostave u druge reference o, na primer, promociji biciklizma ili urađenih projekata zaštite životne sredine.
 
Prijave se podnose na adresu Gradske uprave, u Rumenačku 110a. Rok za podnošenje prijave je 20 dana od danas.
 
U prethodnom krugu dodele subvencija udruženju koje je izabrano za podelu bilo je na raspolaganju dva miliona dinara manje za dodelu građanima.
 
Prijava građana za dodelu subvencija u prvoj turi biće moguća od sutra. 
  • Srđan

    25.06.2021 21:48
    Bicikl
    Bicikl potražite u sanovniku,možda ga tamo i kupite za 10.000
  • biciklista

    24.06.2021 15:37
    Lala
    sve je poskupelo druže
    kome je 10.000 bespotrebno, neka kupi po redovnoj ceni
  • Lala

    24.06.2021 13:10
    Sramota
    Šta vredi donacija kad su trgovci podigli cene biciklovima i za više nego što je donacija. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti