Vučić razgovarao sa Primakovim o saradnji i odnosima Srbije i Rusije 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa rukovodiocem Rossotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnike u inostranstvu i medjunarodnu humanitarnu saradnju Jevgenijem Primakovim o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji ali i o sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i Rusije.

Vučić i Primakov su se saglasili da su duhovne veze dva naroda čvrst osnov za razvoj odnosa na svim nivoima, kao i da svaka poseta nekog od ruskih zvaničnika dodatno jača saradnju, saopšteno je iz Predsedništva.

Sagovornici su razmotrili predloge za širenje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Vučić je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Putinu, kao i umetnicima iz te zemlje za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu.

On je istakao i važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpskoj kulturnoj i verskoj baštini na Kosovu i Metohiji u Unesku i drugim medjunarodnom forumima.

Dvojica sagovornika su razmotrili i situaciju u regionu Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari