24. jun  2021. 10.27  | Izvor: Tanjug

Demokrate protiv nove Vlade i protiv novih izbora

PODGORICA -

Uoči današnjeg sastanka lidera stranaka parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore, iz stranke predsednika parlamenta Alekse Bečića ponovili su da ne pristaju na rušenje aktuelne vlade i protive se raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Demokrate Crne Gore ponovile su stav iz zajedničkog saopštenja premijera Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i Bečića od utorka uveče.

Ne pristaju, kažu, na rušenje Vlade Crne Gore, a u obzir dolazi samo rekonstrukcija, bez izbora novog premijera.

"Sve ostale kombinatorike su moguće, ali ne i uz učešće poslanika Demokrata", naveli u saopštenju Demokrata, preneli su podgorički mediji.

"Ne pristajemo na rušenje 42. demokratske Vlade Crne Gore. Nema izbora novog premijera i nove Vlade Crne Gore", izričite su Demokrate.

Kažu i da ne podržavaju raspisivanje novih parlamentarnih izbora i poručuju da u obzir dolazi "samo rekonstrukcija vlade i to po principu saglasnosti aktuelnog premijera i parlamentarne većine".

Najuticajniji vladajući Demokratski front s druge strane traži izbor nove vlade ili formiranje prelazne i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Ukazuju da aktuelna vlada sa premijerom Zdravkom Krivokapićem ima podršku od 14 poslanika od 41, što je većina od ukupno 81 poslanika, koliko ima parlament Crne Gore.