Muzika

Koncert djece sa Kosmeta u znak zahvalnosti za gostoprimstvo

Koncert djece sa Kosmeta u znak zahvalnosti za gostoprimstvo
Foto: Srna | Koncert djece sa Kosmeta u znak zahvalnosti za gostoprimstvo

Učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice priredili su večeras koncert na gradskom trgu u Prijedoru znak zahvalnosti Prijedorčanima na srdačnom dočeku i gostoprimstvu.

Nastavnica muzičke kulture u ovoj školi Nikolija Bogdanović izjavila je novinarima da je odluka o ovom koncertu došla spontano i iznenada, a da ih je ponukala izuzetna gostoljubivost domaćina u Prijedoru.

“Cjelokupan projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" za nas je od izuzetnog značaja. Ovdašnji ljudi su toliko gostoljubivi i prijatni, da ne mogu opisati kako se osjećam tokom boravka u Prijedoru. Inače sam prvi put u Republici Srpskoj i oduševljena sam cjelokupnom organizacijom”, rekla je Bogdanovićeva.

Direktor OŠ "Desanka Maksimović" Јadranka Vasić rekla je novinarima da škola u projektu učestvuje treći put, ali prvi put u Prijedoru.

“Možda nam je ovo najljepši boravak u Republici Srpskoj i svi su se potrudili od gradonačelnika, lokalne samouprave, škole domaćina i roditelja koji su posebni i jedinstveni. Oni su pomjerili vidike našoj djeci i njima sam posebno zahvalna zato štu su prihvatili u svojim kućama djecu koja rijetko imaju priliku da putuju i omogućili im prelijepe trenutke”, rekla je Vasićeva.

Ona je istakla da cjelokuptan trud svih u Prijedoru zaslužuje mnogo više nego što je jedan ovakav koncert.

Kod svojih vršnjaka iz OŠ "Branko Ćopić" iz Prijedora boravi 45 osnovaca iz Kosovske Kamenice, a direktor ove škole Sanja Munjiza podsjetila je da su po četvrti put domaćini djeci sa Kosova i Metohije.

“Učenici su danas bili u Donjoj Gradini, obišli su i manastir Moštanicu, a sutra je planiran izlet na Kozaru. Potrudili smo se i ovaj put da dočekamo goste onako kako to Prijedor zna”, rekla je Munjiza.

Osim đaka iz Kosovske Kamenice, u sedmodnevnoj posjeti Prijedoru boravi 25 štićenika Centra "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, kojima je domaćin Centar "Sunce". Učenici se u subotu, 26. juna, vraćaju na Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije