Austrija od danas otvorena za građane Srbije, za Holandiju dovoljan samo pasoš

Od ponoći je stupila na snagu uredba Ministarstva zdravlja Austrije kojom je Srbija stavljena na listu bezbednih zemalja, što omogućava građanima Srbije da ponovo putuju u tu zemlju.
Pored Srbije na listu bezbednih zemalja dodate su SAD, Severna Makedonija, Albanija, Hongkong, Japan, Makau, Saudijska Arabija, Tajvan, Tajland i Vijetnam.
 
Građanima tih zemalja omogućeno je ponovo putovanje i iz turističkih razloga, ali samo uz posedovanje sertifikata o vakcinaciji, ili negativnog testa, odnosno lekarskog atesta o preležanom kovidu19.
 
Građani Srbije od danas mogu putovati u Holandiju bez bilo kakvih potvrda i dovoljan im je samo pasoš, a isto važi i za Holanđane koji putuju u Srbiju, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
 
"Ovo je veoma dobra vest, kao i ona da Austrija priznaje naše digitalne sertifikate. Činjenica da je Srbija na zelenoj listi Evropske unije značajno je olakšala proces priznavanja naših sertifikata i očekujem da će od 1. jula biti mnogo lakše kretati se i putovati kao i da će od tada u Srbiju dolaziti znatno više turista", objasnila je Matić za Tanjug.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet