Nova vest
Košarka

Sreda, 23.06.2021.

23:45

"Nikada nemoj da ljutiš Srbe"

Srpska košarkašica Sonja Vasić blistala je od sreće posle pobede nad Španijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: Profimedia

Srbija je u Valensiji slavila posle produžetka, a ponovo je naša najbolja igračica bila najbolja kada je najpotrebnije.

"Bilo je momenata koji su odredili ovaj meč i malo su nas naljutili, a Srbe nikad ne bi trebalo da ljutiš", rekla je Sonja uz osmeh posle meča, aludirajući na sudijsku odluku u samoj završnici regularnog dela.

"Čestitam Španiji, iako nisu prošle kao prvoplasirane iz grupe i dalje mislim da su bili prvi favorit ovog turnira. Neverovatan tim koji je ostvario sjajne rezultate u poslednjih 10 godina i uz to su igrali kod kuće. Bio je ovo veliki izazov, s obzirom na istoriju naših međusobnih duela i na to da nismo mogli da ih pobedimo od kada je ova generacija našeg tima krenula na put".

Istakla je da se ona i saigračice nisu predavale nijednog momenta.

"Teška utakmica za nas, kao što smo se i spremali i očekivali. Čestitke obema ekipama, jer obe ekipe uz Francusku najviše pokazuju na evro-sceni. Bila je ovo suviše jaka utakmica za četvrtfinale, ali uspele smo koliko je moguće da ispunimo zadatke stručnog štaba i da izvučemo poslednje atome snage, da pobedimo i da nadvladamo faktore na koje ne možemo da utičemo tokom meča", zaključila je Sonja Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve