Sport

0

Grupa F: Remi Francuske i Portugala, Gorecka spasio Nemačku

Autor: KP

Izvor: Beta

Grupa F: Remi Francuske i Portugala, Gorecka spasio Nemačku

Izvor: Beta,AP / Laszlo Balogh

Fudbaleri Francuske i Portugala odigrali su večeras u Budimpešti nerešeno 2:2 u poslednjem kolu Grupe F Evropskog prvenstva, a istim rezultatom završen je i meč Nemačke i Mađarske u Minhenu.

Ovi rezultati doneli su Francuzima prvo mesto u grupi (pet bodova), Nemcima drugo (4), dok će Portugal (4) u osminu finala sa treće pozicije. Mađarska je završila takmičenje na poslenjem mestu sa dva osvojena boda.

Nemačka će u osmini finala igrati protiv Engleske, Francuska protiv Švajcarske, a Portugal protiv Belgije.

Portugal je poveo na Puškaš Areni golom Kristijana Ronalda sa penala u 31. minutu koji je prethodno skrivio golman Francuske Ugo Loris.

Svetski prvaci su izjednačili u drugom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu, takođe sa bele tačke. Strelac je bio Karim Benzema nakon što je Kilijan Mbape oboren u kaznenom prostoru.

Benzema je u 47. minutu doneo vođtvo Francuskoj, na asistenciju Pola Pogbe, a konačan rezultat postavio je Ronaldo u 60. minutu ponovo sa penala.

Fudbaleri Mađarske su na Alijanc Areni dva puta vodili, ali je Nemačka uspela da dodje do boda.

Adam Salaj je u 11. minutu doneo vođstvo Mađarskoj, izjednačio je Kaj Haverc u 66. minutu, da bi već u narednom napadu novu prednost Madjarima doneo Andreas Šafer.

Sve do 84. minuta Nemačka je bila poslednja u grupi, kada je Leon Gorecka pogodio mrežu Mađarske i odveo svoj tim do drugog mesta u grupi.

 

Ronaldo izjednačio rekord Iranca Daeija

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo izjednačio se večeras sa iranskim fudbalerom Ali Daeijem po broju postignutih golova za nacionalni tim.

Ronaldo je u večerašnjem remiju sa Francuskom na Evropskom prvenstvu (2:2) postigao svoj 108. i 109. gol za Portugal čime je izjednačio rekord Daeija.

Portugalac je 109 golova na nacionalni tim postigao na 178 utakmica.

Ronaldo je već na početku turnira postao najbolji strelac evropskih prvenstava pretekavši Mišela Platinija, a sa večerašnja dva gola stigao je do brojke 14.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR