Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Kad ako ne sad: Neporaženi Bragantino naciljao Palmeiras

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.06.21. | 22:35

Brazil 1: Noćas na programu okršaj Bruto mase i Verdaa u okviru 6. runde prvenstva, domaćin samo jednom do sada pobedio Zelene

Jedan od derbija šestog kola brazilske serije A, na programu je noćas (23.55) kada se na stadionu Nabi Abi Čedid u Bragansi sastaju lokalni Bragantino i Palmeiras, aktuelni vladar kontinenta. Oba tima trenutno igraju dobro i nalaze se među četiri najbolje ekipe na tabeli.

Posle prvih pet kola u novoj sezoni elitnog ranga takmičenja Bragantino zauzima treće mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova. Tim Maurisija Barbijerija pobedio je u tri navrata, dok preostala dva puta remizirao. U poslednjem kolu ekipa Bruto mase savladala je Flamengo na Marakani sa 3:2, a gol odluke postigao je Flores Moraes duboko u sudijskoj nadoknadi. Sastav iz Braganse trenutno je bez poraza u prvenstvu i ima jedan bod prednosti u odnosu na noćašnjeg rivala.

Izabrane vesti

Sa druge strane, branilac titule Kopa Libertadores novu sezonu u Seriji A započeo je dosta dobro, s obzirom na lošu formu i malu krizu rezultata na startu saveznog prvenstva Paulista. Sa tri pobede, nerešenim rezultatom i jednim porazom, Verdao se posle pet odigranih kola nalazi na četvrtom mestu sa 10 osvojenih bodova. U noćašnji susret ulazi sa pobedom od 2:1 ostvarenom prethodnog vikenda na svom Aliajanc parku protiv Amerike iz Minas Žeraisa. Ipak, kontinuitet dobrih rezultata ekipe koju predvodi Abel Fereira narušen je pre dve nedelje kada je Palmeiras u trećoj rundi Kupa Brazila, u kome je imao ulogu branioca, poražen posle penal završnice od drugoligaša Regatasa (CRB).

23.55: (2,65) RB Bragantino (3,20) Palmeiras (2,75)

Posle neuspeha protiv Flamenga na debiju brazilskog prvenstva Palmeiras je brzom reakcijom pokazao svoju snagu i kapacitete kojima raspolaže i već sada se bori za vodeću poziciju na tabeli, koju trenutno zauzima Atletiko Paranaense sa tek dva boda prednosti. Iako je u dosadašnjem toku šampionata Verdao pretrpeo jedan poraz, njegovi nastupi su čak superiorniji u odnosu na kampanje u sezonama 2016. i 2018. kada su osvajali šampinski pehar. U istom periodu 2016. godine zabeležili su tri pobede i dva poraza, dakle bod manje od trenutne situacije, a na kraju sezone su završili na prvom mestu sa 80 bodova. Sličan, pa i lošiji scenario viđen je dve godine kasnije kada su posle pet kola imali isto toliko bodova uz samo jednu pobedu i dva remija. Na kraju, Palmeiras je ponovo završio prvi sa istim brojem bodova kao i 2016.

Što se tiče sastava ekipe iz Sao Paula, portugalski stručnjak napraviće barem dve promene u odnosu na prethodni duel sa Amerikom. Patrik de Paula i Luan Garsija neće se naći na spisku za noćašnji meč u Bragansi, pa su tendencije Abela Fereire da Felipe Melo ostane u poziciji defanzivca, dok će se Danilo Barbosa naći u veznom redu. Inače, Barbosa je u Palmeiras došao na pozajmicu iz Nice, i ostaće u timu Zelenih do kraja sezone. Debitovao je na prvom meču sa Regatasom u Kupu Brazila, gde je postigao pobedonosni gol. Vezista uživa veliko poverenje glavnog stratega, koji veoma ceni svestranost ovog igrača, koji je pored prvobitne pozicije nastupao i kao defanzivac. Druga alternativa na sredini terena bio bi Benhamin Kuščević. Međutim, Čileanac je već bio dostupan treneru u proteklom kolu, ali nije dobio priliku da se dokaže na terenu.

Na Bragantinovoj strani veliki problem stvara odsustvo napadača Klaudija Rodrigeza koji će propustiti i treći meč zaredom, a u sastavu Bruto mase neće se naći ni levi bek Luan Kandido, koji se oporavlja od povrede aduktorskog mišića leve butine. Dobra vest za tim je što će posle jednog meča suspenzije Maurisio Barbijeri ponovo biti kraj aut linije uz svoje igrače. Glavni strateg je zaradio isključenje na utakmici sa Korintijansom, pa je protekli susret na Marakani vodio njegov pomoćnik Klaudio Maldonado koji je uspeo da nastavi kontinuitet dobrih rezultata.

Prethodnih dana u Bragansi se pojavila vest da je u tim sa Abi Čedida stigao Erik Ramires (20). Mladi vezista bio je čaln nacionalne selekcije Brazila za uzrast do 19 godina, a ponikao je u redovima Baije, koja ga je 2019. godine poslala na pozajmicu u švajcarski Bazel, sve do kraja 2020. godine kada se vratio u rodni Salvador. Čelnici kluba potvrdili su vest da je Ramirez došao na jednogodišnju pozajmicu, ali još nema pravo nastupa, sve dok se stvari oko papirologije u potpunosti ne završe.

Kroz istoriju, ove dva tima ukupno su odigrala 21 međusoban duel u kojima Palmeiras ima apsolutnu dominaciju. Zeleni su čak u 17 navrata slavili, tri puta je bilo nerešeno, dok je Bragantino uspeo da pobedi samo jednom. Prva i za sada jedina pobeda za Bruto Masu ostvarena je početkom prošle godine u šampionatu Paulista. Od tada odigrano je još pet duela i iz svakog od njih Palmeiras je izašao kao pobednik. Poslednji duel zabeležen je pre nešto više od mesec dana u četvrtfinalu saveznog prvenstva, kada je Verdao minimalnim rezultatom prošao u narednu rundu takmičenja, a kasnije i do samog finala koje je 25. put rešio u svoju korist.

BRAZIL 1 - 6. KOLO

Sreda

23.55: (2,70) Atletiko GO (2,95) Fluminense (2,90)

23.55: (2,65) RB Bragantino (3,20) Palmeiras (2,75)

23.55: (1,50) Flamengo (4,10) Fortaleza (7,00)

23.55: (1,55) Sao Paulo (3,80) Kujaba (7,00)

Četvrtak

21.00: (1,88) Amerika Mineiro (3,35) Žuventud (4,50)

23.55: (3,80) Seara (3,20) Atletiko Mineiro (2,10)

23.55: (4,00) Šapekoense (3,30) Internasional (2,00)

23.55: (1,75) Korintijans (3,45) Sport Resife (5,20)

Petak

02.30: (2,70) Baija (2,95) Atletiko PR (2,90)

02.30: (2,00) Gremio (3,35) Santos (3,90)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

BragantinoPalmeirasBrazil 1Južna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara