Ingvi Malmsten glavna zvezda Arsenal festa 1Foto: EPA-EFE/ WAEL HAMZEH

Muzički festival koji je ime dobio po mestu održavanja – Kneževom arsenalu – Arsenal fest, fešta autentične atmosfere, počinje sutra i traje do 26. juna, u Kragujevcu. Festival je prvi put priređen 2011. godine, dok ove godine slavi deseto izdanje.

Iako je prethodne godine Arsenal trebalo da bude održan od 24. do 27. juna, a tom prilikom su bila najavljena velika svetske imena muzičke scene, pa su se na spisku našli Ingvi Malmsten, Gogol Bordello, Inner Circle, Placebo, Still Corners, Sum 41 i drugi, zbog globalne pandemije korona virusa fanovi su bili uskraćeni da uživo čuju njihove nastupe.

Međutim, Ingvi Malmsten švedski kompozitor, virtuoz na gitari, koga je časopis Tajm 2009. proglasio za jednog od deset najboljih gitarista svih vremena, a čiji je nastup najavljen prošle godine, premijerno pred našom publikom, nastupa na ovogodišnjem Arsenalu.

Biće to na završnoj večeri festivala na čijem sajtu stoji da je svetski gitarski heroj poručio: „Jedva čekam da vas sve vidim tamo!“.

Na Main stejdžu će prve večeri svirati legendarni Partibrejkersi, institucija domaće muzike Bajaga i Instruktori i folk pankeri Brkovi.

Na Garden Stage-u prve večeri sviraju kultni bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui.

Na Explosive DJ Stage 24. juna dolaze Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Main Stage Arsenala 25. jun pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u, vlasniku hitova „Flow“, „Love Someone“ i „So Are You“, koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017.

Na Garden Stage 25. juna, u „Zastavinu baštu“, dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi.

Na Explosive DJ Stage-u druge večeri su Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.

Završne večeri u jedinstveni prostor „Kneževog arsenala“, nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, dolaze Osvajači, srpski Irci Orthodox Celts, kao i pomenuti Ingvi Malmsten.

Riblja čorba će nastupiti 26. juna nakon izuzetno teške godine tokom koje su zbog Kovid-19 izgubili Mišu Aleksića.

Na Garden Stage-u treće veče pripada Kanda Kodži i Nebojši, Pero Defformer-u, Texas Flood-u, Peter Vein-u, Dead Joker-u, Gazorpazorpu, Ivanu Jegdiću, Voyage-u i Sajsi MC.

Na Explosive DJ Stage-u 26. jun u rustičnom zdanju „Čaurnice“ nastupaju Sale Jovanović & Markwood (LIVE), Hunckie b2b Petrovitz YU, Wise D & Kobe i Dejan Milošević.

„Arsenal Fest održava se krajem svakog juna u Kragujevcu, srcu Šumadije, nekadašnjoj prestonici Srbije. Gradu najpoznatijem po autentičnoj automobilskoj industriji. Za samo nekoliko godina postojanja Arsenal se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i ovom delu Evrope uopšte“, stoji na sajtu festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari